Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Betere wereld 18 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Deze handige (en schattige) zero waste gadget wil je in huis hebben!

Ken jij bee’s wraps al? Dit zijn herbruikbare verpakkingen waarin je voedsel kan bewaren en vers houden. Ouderwets? Absoluut niet, wedden dat je meteen overtuigd bent als je vrolijke zero waste folies ziet?

Dat de plastic soep een immens probleem is, is inmiddels wel duidelijk. We schreven eerder over het probleem en wat eraan te doen valt. Er zijn bijvoorbeeld zoveel betere (en leukere!) alternatieven voor plastic voorwerpen. Plastic voedselverpakking kan bijvoorbeeld heel gemakkelijk vervangen worden door bee’s wraps.

Wat zijn bee’s wraps?

Bee’s wraps, ofwel bijenwasdoeken, zijn gemaakt van biologisch katoen, bijenwas, jojobaolie en boomhars. De bijenwas en jojobaolie hebben antibacteriële eigenschappen die je voedsel lekker vers houden.

Lees ook: Dit zijn de 10 leukste zero waste winkels van Nederland

Ze zijn dus een prima manier om je lunch te vervoeren, maar je kan ze eveneens gebruiken om je kommen met restjes eten af te dekken (bye bye vershoudfolie!). Halve citroen of tomaat over? Je dekt ‘t makkelijk af met deze bee’s wraps.

Ideaal, toch? Zo dragen we met kleine beetjes bij aan een mooiere wereld. En om je op weg te helpen, selecteerden we de leukste bee’s wraps:

1. Roze bee’s wrap met bloemen

 

 

Hoe mooi zijn deze roze bee’s wraps? Daar kan geen enkele plastic verpakking tegenop! Voor €23,5 krijg je een pakketje met bee’s wraps in 3 verschillende formaten (S, M en L).

2. Bee’s wraps met schattige beren

Van hetzelfde merk zijn ook deze bijenwasdoekjes ontworpen, met prachtige berenprint. Waarom zou je in hemelsnaam nog aluminiumfolie kopen? Weten wij ook niet. Eveneens voor €23,5 te bestellen in 3 formaten.

3. Bee’s wraps met geometrische print

Een stoere set van bee’s wraps scoor je hier voor €19,95. Hiervoor ontvang je 3 wraps in de maat S, wat neerkomt op 20 x 20 centimeter.

Extra leuk: er zijn nog meer designs buiten diegene op de foto. Bij de bestelling van een pakketje kan het dus zijn dat je verrast wordt met een andere print.

4. Laat je verrassen met een kleurrijke selectie

Ook dit merk heeft echt de allerleukste prints voor je bijenwasdoekjes. Voor $20 bestel je hier een pakketje bee’s wraps waarbij je niet weet welke prints in jouw brievenbus zullen belanden. Eén ding is zeker: van deze doekjes word je gewoon blij.

5. Sobere bijenwasdoekjes

Wie meer houdt van sobere kleuren, kan op deze webshop een lichtgrijze set bee’s wraps kopen. Voor €17,95 zijn ze al de jouwe.

6. Polkadot bee’s wraps

Lekker retro, deze bijenwasdoekjes met bolletjesprint! Wij vinden hem echt heel leuk, en beelden ons spontaan zomerse taferelen in waarbij je boterhammen in deze bee’s wrap de picknickmand ingaan. Voor €18,50 kan je de doekjes scoren.

Bee’s wraps schoonmaken

O ja: de bee’s wraps maak je schoon door ze in een sopje van koud water af te spoelen. Ze zijn niet bestendig voor de was- en afwasmachine.

Ons wordt het langzaam aan duidelijk dat bee’s wraps gewoon een manier zijn om op slag veel kleur mee aan je keuken en koelkast toe te voegen. Wie zegt daar nou nee tegen?

Meer tips voor een plasticvrij leven?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️