Tessa Ham
Tessa Ham Mind 17 sep 2019

Met deze 6 gewoontes maak je je leven succesvoller (nog v贸贸r 8 uur ‘s ochtends)

Dit zal een schokkend feit zijn voor 鈥榠k snooze tot het 茅cht niet langer kan鈥-mensen, maar er bestaan mensen die om 6 uur ‘s ochtends op staan. En dan niet omdat het moet, maar omdat ze het willen. Dit komt omdat ze doen aan de Miracle Morning – een ochtendroutine bedacht door Hal Elrod.

Hoe start jij jouw dag? Neem jij rustig de tijd of ben jij iemand die minstens vier keer snoozet, gehaast een douche neemt en alleen ontbijt als er nog tijd is? Hal Elrod, schrijver van het populaire boek The Miracle Morning, pleit voor de eerste manier van opstaan.

Volgens de schrijver zal de ochtendroutine je leven veranderen en je succesvoller maken. Wereldwijd zweren er inmiddels veel mensen bij deze manier van opstaan. Maar hoe ziet die manier er precies uit? Hoe werkt de Miracle Morning?聽

In alle drukte van het dagelijkse leven hebben we maar weinig tijd om aan onszelf te werken. Tijdens een zware depressie bedacht Hal Elrod daarom een ochtendroutine om precies dat te doen. Dat is niet alleen fijn voor mensen met een zware depressie, maar voor iedereen die het daar ‘s avonds te druk voor heeft door afspraken met vrienden – of languit Netflixen op de bank.

Gewoontes voor een succesvoller leven

Bij de Miracle Morning sta je een uur eerder op en voeg je zes gewoontes, de life S.A.V.E.R.S. toe aan je ochtendroutine. Deze afkorting staat voor: Silence, Affirmations, Visualisation, Exercise, Reading en Scribing. Volgens Elrod zou dat ervoor zorgen dat je elke ochtend opstaat met het gevoel dat je hebt op je verjaardag of met kerst.聽

Lees ook: Moeite met opstaan? Zo word je een ochtendmens

Dat willen we allemaal wel. Dit zijn de 6 gewoontes die Elrod aanraadt:

Gewoonte 1: Silence

Bij de eerste gewoonte ben je stil. Vaak mediteren mensen in deze tijd. Dit kan door een app als Headspace of bijvoorbeeld onze meditaties te gebruiken. Je kunt ook zelf op je ademhaling letten en opmerken wat er in je hoofd en lichaam gebeurt. Door deze gewoonte ontspan je je geest en lichaam.

Gewoonte 2: Affirmations聽

Een affirmatie is een positieve en motiverende zin – of twee – met wat je wil bereiken of wie je wil zijn. Door dit elke dag te herhalen (en het liefst ook hardop), zou je volgens Elrod je mindset kunnen veranderen en er echt in gaan geloven.

Gewoonte 3: Visualisation

Affirmations ligt een beetje in dezelfde lijn als visualisation: hierbij maak je je doelen concreet en visualiseer je dat je je doelen hebt bereikt. Wat voor gevoel heb je dan? Hoe ziet je leven er dan uit?

Gewoonte 4: Exercise

Deze gewoonte spreekt een beetje voor zich: je komt hierbij in beweging. Of dat nou hardlopen, yoga of fitness is. Sporten verbetert je humeur, helpt je focussen op werk en zorgt voor een boost in energie.聽

Lees ook: Waarom 鈥榮 ochtends sporten (voor je werk) je dag positief gaat be茂nvloeden

Gewoonte 5: Reading

Bij deze gewoonte neem je 鈥榮 ochtends de tijd om te lezen. Omdat het hier gaat om aan jezelf werken, kun je het beste voor een zelfhulpboek kiezen. Elrod raadt aan om minstens 10 pagina鈥檚 per dag te lezen.

Gewoonte 6: Scribing

Scribing betekent schrijven en kan van alles zijn. Van het neerpennen van je gedachten om rust in je hoofd te krijgen tot het opschrijven waar je vandaag dankbaar voor bent. Er zitten geen regels aan, dus schrijf op wat er in je hoofd opkomt.

Zelf met de Miracle Morning aan de slag? Je mag de volgorde zelf bepalen, dus kijk wat voor jou het fijnste werkt. Aangezien het 6 gewoontes zijn en je een uur eerder opstaat, kan je ervoor kiezen om elke gewoonte 10 minuten te doen. Maar ook hierbij mag je zelf bepalen hoeveel tijd je overal voor uit trekt.

Dieper in de wereld duiken van Miracle Morning? Lees dan het boek van Hal Elrod.

Moeite met zo vroeg opstaan? Een pleidooi voor vroeg opstaan (en met vroeg bedoelen we 06:00u)

Meer over het werkende leven?

Tegenwoordig lijkt het bijna alsof iedereen zijn droombaan heeft bemachtigd en elke 25-jarige al minstens een boek heeft geschreven of een TED Talk heeft gegeven. Ondertussen聽struggle聽jij om de balans te behouden tussen je carri猫re, je vrienden en je gezondheid. Op zusje聽WorkJuice聽vind je alles wat je moet weten om het beste uit jezelf te halen, maar word je er ook aan herinnerd dat je echt niet net na je afstuderen CEO hoeft te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek pl煤s elk weekend de best gelezen artikelen 馃尶

Reageer op artikel:
Met deze 6 gewoontes maak je je leven succesvoller (nog v贸贸r 8 uur ‘s ochtends)
Sluiten