Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Better World 24 jun 2017

Mooi! Deze reportage laat zien welke schonere alternatieven er zijn voor plastic voorwerpen

Wat plastic tasjes, plastic flesjes, en koffie to go bekers met elkaar gemeen hebben (buiten dat ze gemaakt zijn van hetzelfde materiaal natuurlijk)? Het zijn allemaal producten die we maar kort gebruiken en na gebruik zonder blikken of blozen de prullenbak in gooien. En daar moet verandering in komen vindt Jordy Castelijn. Want wist je dat plastic er 400 tot 1000 jaar over doet om op te lossen? En dat dit dus betekent dat ieder plastic voorwerp dat je ooit hebt aangeraakt (én je ouders én je voorouders) nu nog steeds bestaat? Op de vijf procent na die bruikbaar gerecycled wordt? Best bizar als je erover nadenkt.

Schonere alternatieven

Vanuit een droom om meer bewustwording te creëren omtrent onze leefstijlen en de consequenties daarvan startte Jordy onlangs het onderwaterproject: een fotoreportage die gaat over onze wegwerpcultuur.

Centraal in het project staan de drie eerder genoemde voorwerpen: de plastic tas, het plastic flesje en de koffie to go beker. Maar er wordt niet alleen een probleem aangekaart, er wordt ook een oplossing geboden. Aan de hand van drie beelden laat fotograaf Marc Haers zien welke schonere alternatieven er zijn voor de single use plastic voorwerpen.

Het onderwaterproject is trouwens niet het enige project van Jordy rondom klimaatverandering. Regelmatig organiseert hij creatieve projecten rondom bewustwording van onze leefstijlen. Zo fietste hij eerder op een vouwfiets van Londen naar Amsterdam om aan te tonen hoe afhankelijk we wel niet zijn van vervoersmiddelen als de scooter, de auto en het vliegtuig.

Wil je Jordy en zijn projecten volgen? Dat kan! Op zijn Instagram-pagina, waar hij inmiddels al dik 32k volgers heeft, deelt hij de mooiste plaatjes rondom duurzaamheid.

Meer lezen?

15 manieren om je plastic footprint te verkleinen.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Mooi! Deze reportage laat zien welke schonere alternatieven er zijn voor plastic voorwerpen
Sluiten