Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Welzijn 1 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Volg deze korte stretch routines dagelijks bij last van stijve spieren (het helpt!)

Zit je voor jouw werk de hele dag achter een bureau te tikken achter een bureau? Of ben je juist de hele dag aan het lopen en in de weer met klanten? Het maakt eigenlijk niet uit wat voor werk je doet: we zouden allemaal gedurende de dag even tijd moeten nemen voor een goede stretch routine.

Door te stretchen verlengen we onze spieren, zodat ze flexibeler worden en we ons beter kunnen bewegen. Hiermee voorkomen we onder andere stijve spieren, die je vast wel kent van een nachtje verkeerd op je kussen liggen. Het resultaat: een stijve nek waar je soms flink lang last van kunt hebben. Zo heeft iemand met een kantoorbaan een grotere kans op nek- en schouderklachten, omdat hij vaak lang achter zijn bureau zit.

Met de onderstaande stretch routines zorg je ervoor dat je spieren zich kunnen ontspannen, en je die stijve spieren vaarwel kan zeggen:

Full body stretch routine (5 minuten)

Deze full body stretch routine duurt maar 5 minuten. En laten we eerlijk zijn, 5 minuten aan het eind van een work-out of aan het eind van een drukke dag is natuurlijk (bijna) helemaal niets. Er zijn 14 oefeningen die je slechts 20 seconden hoeft te doen. Je begint bij je nekspieren, om vervolgens langzaam naar beneden te werken. Aan het eind van deze stretch routine voel je je als herboren (believe me!).

https://www.bedrock.nl/5-self-care-routines/

Full body stretch + positieve mindset (10 minuten)

Je lichaam en je mind zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. In het bovenstaande filmpje wordt daarom niet alleen gefocust op 10 minuten heerlijk stretchen (waarbij je elke oefening 1 minuut volhoudt, dus dat is best pittig!), maar gaat Cassey Ho ook in op positive thinking. De tijd die je kwijt bent aan het stretchen van je lichaam kan je namelijk prima gebruiken om ook je mindset te trainen.

Hoe? Door de volgende tips voor meer positiviteit in jouw leven van Cassey op te volgen:

  • Streef naar een positief zelfbeeld
  • Wees dankbaar voor de kleine dingen in het leven
  • Verander mislukkingen in lessen
  • Speel nooit het slachtoffer
  • Vergeet niet dat niemand perfect is

Nek en schouders stretch routine (10 minuten)

De bovenstaande video is speciaal voor iedereen die dagenlang op kantoor zit te zwoegen achter zijn laptop. Constant kijken naar een scherm kan namelijk voor flink veel klachten in de nek- en schouder area zorgen.

Door elke dag even de tijd te nemen om de nek en schouders te ontspannen, geef je nekklachten geen schijn van kans. De stretch oefeningen in de bovenstaande video zorgen ervoor dat je spieren in je nek, schouders en bovenrug ontspannen. Vaak helpen deze stretch oefeningen ook om de druk van je spieren en je hoofd te verlichten. Daarbij zorgt het vaker uitvoegen van deze stretch voor een betere mind-body connection.

Meer interessante content over stretch routines en yoga:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️