Rosa Bertram
Rosa Bertram Spiritualiteit 1 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Ben jij spiritueel? Grote kans dat jij één van deze sterrenbeelden bent

Brand jij thuiskomst steevast wat wierook en liggen jouw kristallen tijdens de volle maan altijd in het raamkozijn om op te laden bij het sterke maanlicht? Grote kans dat jij een heuse spiri-wiri bent. Join the club! Of je van nature meer spiritueel bent aangelegd dan een ander, zou echter al in de sterren staan geschreven. Sommige sterrenbeelden zouden nou eenmaal spiritueler zijn dan de ander.

Benieuwd of jouw sterrenbeeld (of ascendant of maanteken) spiritueel is aangelegd? Deze vijf sterrenbeelden zijn het meest spiritueel, aldus de kosmos.

Spirituele sterrenbeelden

Je eigen ‘geboortekaart‘ kennen (een persoonlijke, astrologische blue print) kan een mooie manier zijn om meer begrip te krijgen voor sommige trekjes en patronen die je hebt, maar ook kan het je helpen om meer zingeving te creëren in je leven.

En laten we wel zijn: weten wanneer het jouw time to shine is (omdat de volle maan in jouw sterrenbeeld staat) en waarom jij nou eenmaal over-georganiseerd bent of juist zo’n vrije vogel, is best fijn toch? Let wel, je slechte gedrag afschuiven op je sterrenbeeld is natuurlijk nooit oké. Maar begrijpen waarom jij meer feeling hebt met diepgaande gesprekken, filosofische onderwerpen en spiritualiteit, kan juist ontzettend verademend zijn.

Spiritualiteit speelt de laatste jaren een steeds grotere rol in onze samenleving en dat geldt zowaar nog meer voor deze vijf sterrenbeelden:

1. Vissen

Uit het hele dierenriem worden Vissen gezien als het meest spirituele sterrenbeeld. Waarom? Dit waterteken wordt geregeerd door de planeet Neptunus, die staat voor het mystieke en het bovenaardse. Dat is dan ook precies de reden dat mensen met het sterrenbeeld Vissen vaak hartstikke emphatisch zijn, sterk verbonden met hun eigen intuïtie en daarom ook met de spirituele wereld.

2. Kreeft

Het sterrenbeeld Kreeft is een emotioneel teken dat graag de diepgang op zoekt en troost of herkenning kan vinden in religie of inderdaad: spiritualiteit. Net als Vissen heeft ook het waterteken Kreeft een sterke intuïtie, maar ook is het een gevoelig sterrenbeeld dat zich graag op z’n gemakt voelt thuis (vaak nóg meer dan andere sterrenbeelden) en de spirituele routines die daarbij horen. Van mediteren tot journallen of whatever floats their boat.

3. Schorpioen

Niet alleen wordt het sterrenbeeld Schorpioen gezien als een teken dat flink kan steken, ook staat zij bekend om haar mystiek. Schorpioenen zijn meestal geïntrigeerd door mysteries, persoonlijke groei en de zoektocht naar zingeving en geluk, en daarbij hoort ook spiritualiteit.

4. Boogschutter

Het sterrenbeeld Boogschutter is een heuse free spirit die nieuwsgierig is, ook vrijheid is ontzettend belangrijk voor haar. Dat is ook de reden dat een Boogschutter wordt gefascineerd door filosofie, religies, avontuur en het opdoen van andere inzichten. Niet zo gek dat een Boogschutter graag nieuwe dingen wil blijven leren en zo ook over de spirituele wereld.

5. Maagd

Maagden zijn niet alleen erg goed in organiseren (van hun kast tot levenspad), maar ze zijn ook ontzettend analytisch. Dat kan aan de ene kant heel praktisch en nuchter zijn, maar kan ook betekenen dat er daardoor een dieper verlangen is naar zingeving en spiritualiteit. Routine, rituelen en orde zijn heilig voor een Maagd.

Wist je trouwens dat je ook aan je sterrenbeeld kunt aflezen of jij wel héél romantisch of juist toxic bent?

Slecht gedrag afschuiven of je sterrenbeeld: oké of niet?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️