Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Spiritualiteit 8 feb 2024
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de 6 meest ‘toxic’ sterrenbeelden

Astrologie is een complexe manier om bepaalde gedragingen van mensen te ontrafelen. “Waar het allemaal om draait, zijn voornamelijk de planeten en de sterrenbeelden. De planeten staan voor de verschillende onderdelen van je karakter en van je leven. Zo zijn de Zon, Maan, Mercurius, Mars en Venus de persoonlijke planeten” deelt onze astroloog Maannomade in een eerder verschenen artikel. En niemand is perfect, dus zo staan er ook ‘toxic‘ eigenschappen in de sterrenbeelden beschreven.

Iedereen die een beetje zelfreflectie heeft, weet dat perfectie niet bestaat.

Dit zijn de 6 meest ‘toxic’ sterrenbeelden

We hebben allemaal onze minpunten en astrologie kan je meer vertellen over deze imperfecties.

Ram (mannelijk)

In het dagelijks leven kan een mannelijke Ram best agressief uit de hoek komen en tot het uiterste zijn zin doordrijven. Ram heeft een kort lontje waardoor ze soms erg aangefikt kunnen reageren. Dit merk je soms doordat je in de buurt van een Ram op je tenen loopt. Verder zijn ze enorm competitief, iets wat ze ver brengt in het leven, maar ze zien daardoor alles als een strijd. Ram heeft een dominante persoonlijkheid, is ongeduldig en kan daardoor overhaaste beslissingen maken.

In een relatie zijn ze geneigd om hun zin door te drijven en ze zullen fouten niet snel toegeven. Ook het competitieve karakter werkt door binnen relaties van een Ram.

Waterman (vrouw)

Waterman is de tijd ver vooruit en gaat zijn eigen gang. Een vrouwelijke Waterman kan rebels zijn zonder reden en hun afstandelijke karakter kan als arrogantie worden opgevat. Waterman kan afwijzend zijn tegenover mensen die ze niet intelligent inschatten en ze zijn onvoorspelbaar. Het kan moeilijk zijn om je verbonden te voelen met een Waterman, omdat ze een muurtje om zich heen hebben.

Waterman is trots en zelfstandig, in een relatie kan de partner zich daardoor ‘onnodig’ voelen. Affectie is schaars want het is voor Waterman een middel om iets voor elkaar te krijgen. Omdat ze afstandelijk zijn, kan zelfs de partner een Waterman niet altijd goed peilen. Waterman vermijdt het liefst moeilijke discussies en ze slaan dicht als een gesprek ingewikkeld wordt.

Steenbok (man)

De steenbok is ijdel, intelligent, vastberaden, gedisciplineerd, maar ze hebben ook al gauw minachting voor mislukking. Op dit vlak zijn ze genadeloos tegenover mensen die ze als de zwakkeling zien. Ze kunnen koud en afstandelijk overkomen als ze geen interesse in een andere persoon hebben. Met hun hoge standaarden, doe je het niet snel goed.

Steenbok heeft een pragmatische instelling wat een relaties ontdoet van romantiek. De valkuil is dat ze liefde zien als een zakelijke overeenkomst, waarbij de partner iets op de tafel moet brengen. Omdat ze gereserveerd zijn, kan je je als partner van een Steenbok geïsoleerd en eenzaam voelen.

Tweeling (vrouw)

Tweelingen zijn boven alles op zoek naar avontuur, dit maakt ze een tikkeltje onvoorspelbaar. Niet handig als je op zoek bent naar vertrouwen en een stabiele basis. Het ene moment is Tweeling je beste vriend, het andere moment verdwijnt ze van het toneel. Ze zijn ook niet goed in zich aan beloftes houden en roddelen is een guilty pleasure. De constante drang naar verandering kan de omgeving ontwrichten.

Op het gebied van relaties kan dit voor veel onstabiliteit zorgen. Toewijding is voor Tweeling een uitdaging en ze hebben vrijheid nodig. Dit staat emotionele connectie soms in de weg.

Leeuw (man)

Leeuw wil het liefst altijd in de spotlight staan. Dit betekent dat jij altijd op de achtergrond verblijft. Het ego van een leeuw kan je overweldigend zijn en ze hebben veel behoefte aan bevestiging. Als ze zich bedreigd of overschaduwd voelen, dan gebruiken ze manipulatieve tactieken om zichzelf te promoten. De drang om bewonderd te worden, kan vermoeiend zijn voor de omgeving.

Ook in een relatie is de extreme behoefte aan adoratie aanwezig. De dominante persoonlijkheid van Leeuw kan een partner overschaduwen en ze zijn jaloers als ze het gevoel hebben niet meer in het middelpunt te staan.

Schorpioen (vrouw)

Schorpioen vrouw kan erg intens zijn. Hun achterdochtige karakter zorgt ervoor dat ze verborgen motieven zien, zelfs als deze er niet zijn. Ze koesteren wrok en wachten op het juiste moment voor wraak. Ze zijn mysterieus, maar ook geheimzinnig waardoor je je sneller buitengesloten voelt.

In een relatie kan de passie van Schorpioen omslaan in obsessie. Ze kunnen een partner controleren en wanneer je een Schorpioen pijn doet, dan krijg je dit drie keer zo hard terug. Hierbij gebruiken ze emotionele manipulatie. Als het vertrouwen bij Schorpioen eenmaal geschaad is, komt het vaak niet meer goed.

Overigens hebben alle mensen wel een ‘toxic’ eigenschap in hun sterrenbeeld. Vooral in donkere tijden komt dit tot uiting.

12 dingen die je herkent als je soulmate een Schorpioen is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️