Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Liefde & Seks 3 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Waarom het heel normaal is om seksspeeltjes te hebben

Deze maand kwam HEMA met een sekstoyslijn in samenwerking met EasyToys. Als íets bewijst dat sextoys inmiddels een maatschappelijk geaccepteerd fenomeen zijn, dan is het wel dat ze nu in de schappen van de HEMA liggen. Zou  je denken. Toch valt het bij sommige mensen in het verkeerde keelgat. Die vragen zich af waarom een family friendly-winkel zich moet bezig houden met vibrators.

Wij leggen het even uit.

Sexual wellness is onderdeel van self-care

Seksueel genot is onderdeel van je mooi en gezond voelen. Net als een massage of een gezichtsmasker valt het onder self-care. Dit wordt ook wel sexual wellness genoemd. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is sexual wellness een toestand van fysiek, emotioneel, mentaal en sociaal welzijn met betrekking tot seksualiteit. Met andere woorden: het is een cruciale factor in onze fysieke en emotionele gezondheid.

Onze seksualiteit is een natuurlijk onderdeel van wie we zijn. Door er aandacht aan te besteden, verbeteren we onze algehele gezondheid. Dat betekent niet per se dat we seks moeten hebben of moeten masturberen. Nee, we moeten ook meer práten over seks – iets waar Self Studies zich hard voor maakt. En het betekent ook dat we toegang moeten hebben tot informatie over seks en dat we onze seksuele rechten moeten erkennen en respecteren.

Waarom elke vrouw dit seksspeeltje zou moeten hebben

Seks draait steeds meer om je eigen lichaam leren kennen en genieten van intimiteit. Het wordt ook wel intimate wellness genoemd: de band met jezelf en anderen verdiepen. Hierin zijn orgasmes niet het belangrijkste doel. Het gaat om je vrouwelijkheid omarmen, de vulva eren en wederzijds consent. Daarbij zijn de seksspeeltjes anno nu zó knap, dat je ze met trots naast je bed legt.

Meer genot in de slaapkamer

Vroeger werden seksspeeltjes alleen verkocht in erotiekwinkels waar je liever niet naar binnen ging. Veel van die seksshops waren alles behalve sexy. Tegenwoordig liggen sextoys gewoon bij de drogist, en nu dus zelfs bij de HEMA. Niet verborgen in de winkelschappen, maar gemakkelijk te vinden tussen de beauty- en verzorgingsproducten. Want seksueel plezier is niets om je voor te schamen, zo vindt ook Tamara van Geest, unitmanager van HEMA: “Seksueel plezier zien wij als iets heel gewoons. Daarom past het ook goed bij ons om deze intieme speeltjes nu op een toegankelijke manier te verkopen.” Hear hear!

Ik ging naar een Yoni Retreat; een 4-daagse reis door mijn vagina

Of je nu al lang samen of happy single bent, seksspeeltjes kunnen je helpen om je eigen lichaam beter te leren kennen en meer genot creëren in de slaapkamer. Veel meiden beginnen met seks zonder enig benul te hebben van wat ze lekker vinden of wat hun partner lekker vindt. Terwijl het juist goed is om op ontdekkingstocht te gaan. Door erover te praten met vriendinnen en met je partner, en verschillende dingen uit te proberen, kan je seksleven significant verbeteren.

De mooiste selectie sextoys

Het fijne is, je hoeft er tegenwoordig niet eens meer de deur voor uit. De mooiste shops voor sextoys vind je gewoon online. Bij The Fannie Shop vindt je een grote collectie aan seksspeeltjes, waaronder het high end merk Lelo. Check vooral even hun razend populaire clit-vibrator (een variant op de ietwat minder knappe Satisfyer Pro) en hun g-spot vibrator, misschien wel het meest positief beoordeelde seksspeeltje ooit gemaakt.

Sustainable & sexy: deze vegan sekspeeltjes lijken op groenten en fruit

Ook bij The Oh Collective kan je een mooie selectie sexstoys vinden, zoals The Dream Team – het perfecte cadeau voor koppels of voor aan je lover. En we tipten al eerder het organic glijmiddel van Aia*Intimacy. Overigens kan je bij de HEMA terecht voor onder andere rabbitvibrators, bulletvibrators, vibrerende eitjes, giftsets, condooms en flesjes massageolie. Alleen waren bijna alle producten binnen 48 uur uitverkocht, die misschien moet je nog even geduld hebben tot alles weer is aangevuld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️