Rosa Bertram
Rosa Bertram Duurzaamheid 7 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Sustainable & sexy: deze vegan sekspeeltjes lijken op groenten en fruit

Yes je leest het goed: Holland & Barret komt met wel héél heet nieuws. En daar moeten we stiekem een beetje om lachen. De natuurwinkel verkoopt nu namelijk een heuse lijn uit met vegan seksspeeltjes. En die zijn meer dan alleen vegan.

De seksspeeltjes komen namelijk in een heuse groente- en fruitvormen. En nee, dat is dus geen grap.

Vegan seksspeeltjes

De vrolijke fruit- en groentevibrators komen in alle vormen en maten, of nou ja in allerlei groenten- en fruitsoorten: een gele maiskolf, een (flinke) rode chilipeper, een oranje wortel, een gele banaan en natuurlijk: een paarse aubergine.

De seksspeeltjes zijn ontwikkeld door VeganToys, een producent die zijn naam zeker eer aan doet. Het doel van deze hilarische lijn? Het taboe rondom masturbatie doorbreken. Want laten we eerlijk zijn: veel mensen brengt het praten over solo-seks het schaamrood op de wangen.

Nergens voor nodig! Seks is hartstikke gezond, zorgt voor ontspanning en minder stress. Sterker nog: het is bewezen dat solo-seks ontstresst, zo schreven we al eerder.

VeganToys
Bron: VeganToys

 

Orgasmekloof

Nog steeds kampen we met een grote orgasmekloof: 65 procent van de vrouwen krijgt meestal een orgasme, tegenover 95 procent van de mannen. Daar moet verandering in komen.

Maar, hoe? Door het taboe te doorbreken en bijvoorbeeld meer solo-seks te hebben. Voor mensen met een vagina werkt klaarkomen nu eenmaal heel anders dan bij mensen met een penis: 18,4 procent van de vrouwen krijgt namelijk maar een orgasme door vaginale seks en maar liefst 92,4 procent door masturbatie. Dat is waar we kansen laten liggen dus.

Hoewel het idee dat seks enkel draait om orgasme een fabel is (er is zoveel meer dan dat!), is het wél fijn om jezelf te pleasen als je daar behoefte aan hebt. En dat is niets om je voor te schamen.

Vegan vibo’s

Vandaar deze kleurrijke seksspeeltjeslijn! Het idee van de fruit- en groente vibo’s en dildo’s, komt omdat we wereldwijd natuurlijk steeds meer bezig zijn met duurzaam leven, ‘normale’ dildo’s nogal intimiderend kunnen zijn én groenten natuurlijk hartstikke gezond zijn, net als (solo)seks.

Na de populariteit vegan condooms en glijmiddel, konden de vegan en milieu- en diervriendelijke seksspeeltjes natuurlijk niet lang op zich laten wachten.

De producten zijn gemaakt van siliconen en bevatten verder geen chemicaliën. Je hoeft daarom niet bang te zijn voor een branderig gevoel.

Een pluspunt: de VeganToys zijn een stuk goedkoper dan een gemiddelde vibrator of dildo en kosten nog geen €30.

Durf jij het aan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️