Eva Spigt
Eva Spigt Liefde & Seks 31 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

8 rode vlaggen op de eerste date

Praten over je ex of de rekening niet betalen. Wat zijn precies rode vlaggen waar je op moet letten tijdens een eerste date? Wij duiken de krochten van het date circuit in om daarachter te komen.

Dit zijn 8 rode vlaggen op de eerste date.

Rode vlaggen, wat zijn dat?

Ook wel ‘red flags‘ of beter: waarschuwingstekens. Op welke signalen moet jij letten tijdens het daten? Een rode vlag is zo’n signaal die je liever niet ziet, het zou namelijk kunnen betekenen dat iemand niet klaar is voor een relatie, of gewoon eigenlijk knettergestoord is. Dit zijn rode vlaggen waar jij tijdens de eerste date op kunt letten:

Je date praat al snel over seks

Je zit nog maar net aan je wijntje en je date begint al over je favoriete standje of wilde fantasieën. Ben je op zoek naar een one night stand, dan is daar natuurlijk niks mis mee. Wil je de liefde van je leven tegenkomen, dan kan je deze hitsige Harry helaas als een red flag beschouwen.

7 green flags om wél voor deze relatie te gaan

De intenties zijn misschien anders dan jij verwacht. Enne, als je er niet over wil praten en diegene gaat er maar over door, dan kan je dit ook zien dat je grenzen niet gerespecteerd worden. Inpakken en wegwezen dus.

De ex

Ahhhh altijd weer die ex. Deze mag zeker niet in het lijstje met rode vlaggen ontbreken. Herinneringen ophalen over je oude lover met je nieuwe vlam, is helaas geen goed idee. Het zou kunnen betekenen dat je date nog niet over z’n ex heen is en daardoor niet klaar voor een nieuwe relatie.

Alle exen zijn gek

Je date kan op een liefdevolle manier over de ex praten (run) maar diegene kan zijn ex ook helemaal kapot maken (nog meer run!). Er zijn van die mensen die al hun relaties zwart maken, ze waren allemaal knettergestoord volgens diegene. Tja… aan wie zou het precies gelegen hebben?

Je date begint over een toekomst samen

Het op de eerste date hebben over babynamen, is een mega red flag! Het zou namelijk kunnen duiden oplove bombing’, een manipulatieve tactiek om de controle over iemand te krijgen.

Als diegene jou nog helemaal niet kent, is het natuurlijk erg raar om al over de toekomst te hebben en door te praten naar jou mond, is het enige doel om jou voor zich te winnen. Al snel cadeautjes geven of continue appen of bellen, kan ook een red flag zijn.

Je date vraagt niks

Is jouw potentiële lover alleen maar over zichzelf aan het praten? Misschien is het wel een geboren komiek, of iemand met een tikkie narcistische persoonlijkheid. Als je date alleen maar over zichzelf kwebbelt, hoe moet jij dan kunnen beoordelen of er iets van chemie is? Het kunnen natuurlijk ook zenuwen zijn maar een beetje een afknapper is het wel.

Je date maakt je belachelijk

Ja, het bestaat. Je date zegt iets stoms en doet daarna alsof het een grapje is. Dit fenomeen wordt ook wel negging genoemd. Sommige mannen denkt dat het werkt, maar eigenlijk is het gewoon erg vervelend. Lekker laten gaan dus.

The Tinder Swindler op Netflix: een bizar maar waargebeurd verhaal over manipulatie

Je date drinkt veel

Even een wijntje achterover slaan voordat je op date gaat, het kan helpen om de zenuwen iets tegen te gaan. Slaat jouw date echter de ene tequila na de andere achterover? Dan wordt het tijd om je af te vragen of diegene zijn alcoholgebruik wel onder controle heeft…

Waarschijnlijk heeft deze persoon andere dingen in zijn/haar leven ook niet onder controle en dat is niet zo sexy.

Luister naar je onderbuikgevoel

Was de date rete gezellig maar zegt je gevoel toch anders? Ga af op je intuïtie want die is er niet voor niets. Je onderbuikgevoel zorgt ervoor dat je betere beslissingen maakt dan alleen maar rationeel na te denken (die good looks en goede carrière).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️