Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 18 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Vega Vrijdag: vegan kaasrolletjes met verschillende toppings

Wie zegt dat vegan eten lastig is? Het nieuwe kookboek Easy Vegan Feelgood van LivingTheGreenLife bewijst dat het hartstikke lekker, leuk én makkelijk is om veganistisch te eten, zonder dat je daarvoor je Bourgondische borrelplank hoeft in te ruilen.

Klaar om de vegan borrelplank te rocken? Dit recept voor vegan kaas is om je vingers bij af te likken!

Vegan kaasrolletjes

De plantaardige kaas wordt gemaakt van cashewnoten (nog extra gezond ook!) en rol je uiteindelijk in verschillende toppings. Hoe handig?

Oh, én dit recept is helemaal olie- en glutenvrij.

Vegan kaas Easy vegan
Easy Vegan Feelgood Easy Vegan Feelgood

Ingrediënten voor 4 kaasjes

Dit heb je nodig:

Vegan kaasjes

  • 450 g cashewnoten
  • 2 el vers citroensap
  • 1 el edelgistvlokken
  • 1 el agavesiroop
  • 3 el water
  • 250 g zijden tofu, verkruimeld
  • 1 el knoflookpoeder
  • snuf zeezout, plus extra (optioneel) snuf versgemalen peper

Bieslooktopping

  • 2 el bieslook, fijngehakt

Paprika-chillitopping

  • 2 el gerookte-paprikapoeder
  • 1 el chilivlokken

Oregano-lavendeltopping

  • 2 el gedroogde oregano
  • 2 el gedroogde lavendel

Sesamtopping

  • 2 el sesamzaad
  • 2 tl versgemalen peper

Chutney

  • 1 sinaasappel
  • 100 g gedroogde vijgen
  • 50 ml rode port
  • 1 el geschaafde amandelen

Verder:

  • crackers
  • keukenmachine of blender steelpan
  • gesteriliseerd potje (optioneel)

Ook lekker: Vega Vrijdag: knapperige pizza met perzik, burrata en pesto

Zo ga je te werk

Kook de cashewnoten 10 minuten en giet ze af. Doe alle ingrediënten voor de kaasjes in de keukenmachine en mix tot een fijn mengsel. Proef en breng eventueel op smaak met wat extra zout en peper.

Laat het cashewmengsel 1 uur in de koelkast opstijven.

Pel intussen voor de chutney de sinaasappel en snijd vervolgens de partjes tussen de vliezen uit. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en doe ze in een steelpan.

Voeg de vijgen en port toe en zet de pan op laag vuur. Laat de port een beetje inkoken en schep dan de amandelen erdoor. Neem de pan van het vuur, laat de chutney afkoelen en doe hem dan over in een schaaltje of als je hem wilt bewaren in een gesteriliseerd potje.

Vorm met je handen na 1 uur opstijven vier kazen van het cashewmengsel. Strooi de toppings op verschil- lende bordjes en wentel de vegan kaasjes erdoor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️