Vega Vrijdag: knapperige pizza met perzik, burrata en pesto

Loopt het water je al in de mond bij het zien van deze pizza met perzik, burrata en pesto? Wacht dan maar tot je ‘m proeft. Want deze pizza gaat tot de laatste kruimel op, tipt ons culinaire zusje Culy, die met dit heerlijke en tóch gezonde gerecht komt.

Tijd voor wat nieuwe vega kookinspiratie!

Pizza met perzik, burrata en pesto

Deze pizza’s maak je met kant-en-klare pizzabodems gemaakt van groente (bloemkool of bietjes). Dat is lekker makkelijk, en je krijgt meteen wat extra veggies binnen. Maar je kunt er natuurlijk ook vers pizzadeeg voor gebruiken.

En hoewel er niks gaat boven zelfgemaakte pesto, zijn er tegenwoordig ook prima kant-en-klare pesto’s van goede kwaliteit te koop. Bijvoorbeeld bij de Italiaanse delicatessenwinkel of bij Marqt.

Lees ook: Ook Domino’s gaat nu vegan pizza bezorgen (vanaf vandaag al te bestellen!)

pizza perzik burrata
Bron: Culy

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 pizzabodems (bijv. bloemkool pizzabodems van Magioni)
  • Pesto (zelfgemaakt of kant-en-klaar, van goede kwaliteit)
  • 1 courgette, in lange linten geschaafd
  • 1 grote perzik, in partjes
  • 1 bol burrata
  • handje pijnboompitten
  • handje verse basilicum
  • gedroogde chili
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • optioneel: honing

Zo maak je de pizza’s

Laat de oven goed heet worden op 220 graden. Wrijf de pizzabodems in met een beetje olijfolie en bak ze ongeveer 4 minuten voor, zodat ze lekker knapperig worden.

Bestrijk de pizzabodems daarna met wat pesto (zoveel als je lekker vindt). Drapeer de courgettelinten op de pizza.

pizza perzik burrata
Bron: Culy

Verdeel de schijfjes perzik en de Burrata over de pizza’s. Bestrooi met de gedroogde chili en de pijnboompitten en druppel er nog wat olijfolie overheen.

Bak de pizza’s in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin. Draai er nog wat verse zwarte peper overheen en beleg met de verse basilicum. Druppel er eventueel nog wat honing overheen en snijd de zomer pizza’s in stukken.

Enjoy!

Bron: Culy

Meer vegetarische recepten?

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt (+ ontvang een mindful kleurplaat)

Schrijf je in en ontvang gratis de Bedrock kleurplaat!

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: knapperige pizza met perzik, burrata en pesto
Sluiten