Redactie
Redactie Voeding 23 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Vega Vrijdag: vegan ananas-, banaan- en kokosijs met granaatappel (een Ayurvedisch recept)

Wat eten we vandaag? Een fris zomers ijsje, maar niet zomaar één. Dit recept is samengesteld door Ayurvedisch therapeut Bianca Fabrie en komt regelrecht uit haar kookboek Holy happy belly. Bij de oudste Indiase geneeswijze draait alles om balans, dus ook die van je spijsvertering. Dit zomerse ijsrecept is heerlijk én gezond.

Volgens Ayurveda, kan je ijs het beste alleen in de zomer eten. Het liefst op het heetst van de dag wanneer je spijsvertering het sterkst werkt. Dus niet als toetje, want dan verstoort het de vertering van je maaltijd.

Powerfruits

Wist je dat een rijpe ananas zoet en verkoelend is en daarom de spijsvertering bevordert? Een ananas werkt reinigend voor lever en bloed. Wanneer je een onrijpe ananas eet is ‘ie zuur en juist verhittend. Dat wil je dus voorkomen. Banaan bevat veel kalium en ijzer, en werkt spieropbouwend. Eet liever geen banaan wanneer je verkouden bent, want het fruit werkt ook slijmvormend.

Oké, dat waren alle weetjes over de powerfruits in jouw zomerse ijs. Dan is het nu tijd om aan de slag te gaan! Dit heerlijke ijs is heel makkelijk te maken.

Bron: Happy Holy Belly

Oh, én dit recept is vegan, glutenvrij, lactosevrij én vrij van snelle suikers.

ananas-banaan-kokosijsDit heb je nodig voor 4 personen

  • 250 g rijpe ananas, in stukjes
  • 1 rijpe banaan, in stukjes
  • 160 ml kokosroom
  • 3 kardemompeulen, zaadjes fijngemaakt in de vijzel
  • 4 el granaatappelpitjes
  • 3 el kokosvlokken
  • keukenmachine

Lees ook: Krijg een stralende huid door te eten op basis van je dosha (volgens Ayurveda)

Zo ga je te werk

Doe de ananas en de banaan in de vriezer en laat ze in minimaal 4 uur bevriezen.

Doe ze erna met de kokosroom in de keukenmachine. Laat het draaien tot een gladde massa.

Roer de kardemom erdoor en schep het zachte ijs in een goed afsluitbare doos. Zet weer minimaal één uur in de vriezer. Laat vlak voor serveren even zacht worden.

Rooster de kokosvlokken in een hete koekenpan in 3 minuten knapperig tot het goudbruine randjes heeft. Laat ze afkoelen op een bord.

Serveer het ijs met de granaatappelpitjes en kokosvlokken.

Eetsmakelijk!

Als Ayurvedisch therapeut komt Bianca Fabrie vaak mensen tegen die niet lekker in hun vel zitten. Moe zijn, huidproblemen of andere ongemakken zijn vaak te achterhalen door voeding en je levensstijl. Benieuwd naar haar andere vegetarische en Ayurvedische recepten? Bestel hier het kookboek Holy Happy Belly

Meer lekkere en gezonde recepten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: vegan ananas-, banaan- en kokosijs met granaatappel (een Ayurvedisch recept)
Sluiten