Sophie Golbach
Sophie Golbach Reizen 22 dec 2021
Leestijd: 4 minuten

Deze prachtige plekken waren de inspiratie voor Disney films

Soms zouden we wel op reis willen naar de mooie plekken die we in Disney films zien. Een romantisch stadje in Belle en het Beest, of het prachtige kasteel van Assepoester. Het lijkt fantastisch wat mensen allemaal kunnen verzinnen aan mooie werelden. Maar we verklappen het vast; de inspiratie voor deze betoverende plekken komt van echte plekken in onze wereld.

Als we naar Disney films kijken, of dat nou vroeger was of nu, verwonderen we ons waarschijnlijk allemaal weleens over de mooie plekken die we zien. Zijn die dan allemaal maar een verzinsel? Nee, deze mooie locaties waren de inspiratie voor Disney films.

Betoverende locaties als inspiratie voor Disney films

De kastelen, stranden en stadjes die je in Disney films ziet zijn natuurlijk prachtig. Gelukkig hoeven we het niet altijd alleen maar in een film te zien; deze locaties bestaan namelijk echt.

1. Kasteel Neuschwanstein, Duitsland – Doornroosje

Iedereen die Doornroosje heeft gezien weet waar we het over hebben. Het mooiste kasteel uit de film bestaat echt en, heel leuk, ook in het echt is het een heus sprookjeskasteel. Het staat in Beieren in Duitsland en je kan het nog eens bezoeken ook. Hier vind je meer informatie over een bezoek.

8 mooie levenslessen van Disney-prinsessen

2. Eguisheim, Frankrijk – Belle en het Beest

Bezoek je het dorp Eguisheim in Frankrijk, dan lijkt het wel alsof je de film in gesprongen bent. Want zeg nou zelf, heb je ooit zo’n bijzonder dorp gezien? Deze dromerige plaats was dan ook de basis voor het stadje waar Belle woont, zoals je dat ziet in Belle en het Beest. Wil je er nou ook meteen heen, dan vind je hier meer informatie.

3. Taj Mahal, Agra, India – Aladdin

Deze kennen we allemaal wel en het was dan ook geen verrassing om te zien dat de Taj Mahal de inspiratie was voor het kasteel in Aladdin. Nou is dat ook wel logisch; de Taj Mahal is natuurlijk ook sprookjesachtig mooi met zijn marmeren witte muren…

Hoe de Disneyfilm Soul levensvragen aan de kaak stelt

4. Verboden Stad in Peking, China – Mulan

Mulan is gebaseerd op de legende van Fa Mulan, een vrouw die China bevrijdde van de Hunnen. Een deel van de film speelt zich af in de Verboden Stad, die eeuwenlang het domein was van Chinese keizers. Maar nu mag iedereen er een kijkje nemen en het is een hoogtepunt van Peking.

5. Chateau De Chillon, Zwitserland – De Kleine Zeemeermin

We hebben het hier natuurlijk over het kasteel waar Prins Erik woont. Het kasteel is al oud, gebouwd in de 13e eeuw, en als je hier rondloopt krijg je het gevoel dat je in de middeleeuwen bent. Je vindt het kasteel bij het meer van Genève in Zwitserland.

6. De Verzonken Stad, Angkor, Cambodja – Atlantis

We geven toe dat dit misschien niet de meest bekende Disney film is, maar we mogen de tempel Angkor Wat niet vergeten. Dat zou zonde zijn. Atlantis is een mythisch eiland waar nog veel over onduidelijk is, maar de legende zegt dat het rijk rond 9600 voor Christus plotseling zou zijn verdwenen door een catastrofe. Dat we dan toch een plaats kunnen bezoeken die erop lijkt, is wel tof.

De mooiste en meest spirituele plekken in Portugal

https://www.instagram.com/p/CXu4_EXoSC5/

7. Machu Picchu, Peru – Keizer Kuzco

Ook deze film is minder bekend dan bijvoorbeeld Sneeuwwitje of Doornroosje, maar dat maakt de locatie er niet minder op. De ruïnes van Machu Picchu zijn een echte must see en verkozen tot één van de nieuwe wereldwonderen. Het hoort daarmee in het rijtje van andere wereldwonderen zoals de Chinese Muur en de Taj Mahal. Geen wonder dus dat deze plek zo inspirerend was.

8. Kasteel Alcázar van Segovia, Spanje – Sneeuwwitje

Kasteel Alcázar van Segovia was de inspiratie voor het kasteel van de koningin in Sneeuwwitje. Als je op zoek bent naar een beetje magie, mag een bezoek aan dit kasteel echt niet ontbreken. Met zijn crèmekleurige buitenkant en verschillende torens lijkt het echt op een sprookjeskasteel zoals wij ons dat zouden voorstellen.

https://www.instagram.com/p/CXl6iuqD_pr/

9. St. Olaf’s Church, Balestrand in Noorwegen – Frozen

Frozen speelt zich natuurlijk af in Scandinavië, dus een kerk in Noorwegen als inspiratie is niet zo gek. De kleine houten kerk is Anglicaans en staat in het dorp Balestrand. De zaal waar Elsa tot koningin gekroond werd in de film, is op deze kerk gebaseerd.

Waarom we allemaal Sneeuwwitje willen zijn (het is zoveel meer dan alleen een sprookje)

10. Notre Dame in Parijs, Frankrijk – De klokkenluider van de Notre Dame

Het kon niet anders dan dat de daadwerkelijke locatie in Parijs de inspiratie was voor de gelijknamige film. Voor de film probeerden de makers deze prachtige en bekende kathedraal zo goed mogelijk na te maken voor de eenzame klokkenluider Quasimodo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️