Rosa Bertram
Rosa Bertram Luistervoer 2 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Podcast tip: Normaal Gesproken de podcast (verhalen van echte mensen)

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we regelmatig onze favoriete podcastshows. Dit keer: Normaal Gesproken de podcast. 

Vaak wordt in podcasts – net zoals in die van onszelf: Bedrock Talks – gesproken met experts en gaan de hosts en de expert over een onderwerp flink de diepte in. Een uurtje lectuurtje dus. Maar wat als je over belangrijke thema’s in gesprek gaat met mensen zoals jij en ik?

Normaal Gesproken de podcast

Vragen stellen aan een expert over duurzaamheid, de zoektocht naar geluk, gezond eten of bijvoorbeeld feminisme, is ontzettend interessant. Je krijgt immers antwoorden op complexe vraagstukken van iemand die er zijn beroep en zo niet zijn of haar leven aan heeft gewijd.

Maar je krijgt even goed interessante gesprekken en antwoorden wanneer je soortgelijke kwesties bespreekt met échte mensen, gewoon vanuit hun eigen ervaring. Dat is precies hoe de podcast Normaal Gesproken is ontstaan.

Bedrock Talks: over familieopstellingen met Els van Steijn

Linda Mertens praat in Normaal gesproken met vrienden over thema’s die misschien confronterend, pijnlijk of kwetsbaar zijn – en daardoor nog te vaak onbesproken blijven, zo vindt ze zelf.

In een wereld waarin met iedereen goed lijkt te gaan, gaat Linda graag het gesprek aan over zowel de donkere als de lichte kant van het leven. De eerste 4 afleveringen gingen bijvoorbeeld over angst, liefde, acceptie, dood en seks en sprak ze o.a. met Vincent Reinders, Beverly Glenn-Copeland en Tim Hofman.

Bedrock Talks: over de kracht van ademen met expert Max Strom (English)

Hoewel het ontzettend leerzaam is te luisteren naar guru’s en experts, zijn we stiekem ook best benieuwd naar de verhalen van mensen die vertellen vanuit hun eigen ervaring.

Benieuwd geworden? Je beluistert Normaal Gesproken de podcast via Spotify.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️