Rosa Bertram
Rosa Bertram Luistervoer 15 jun 2022
Leestijd: 1 minuut

Wat als je plotseling vader wordt? Luister naar Plotse Papa’s-podcast

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we regelmatig onze favoriete podcastshows. Dit keer: Plotse Papa’s.

VPRO komt met een ijzersterke en gloednieuwe podcast – of nou ja; een heuse audiodocumentaire, naar eigen zeggen – Plotse Papa’s. Een belangrijk onderwerp wat nog eigenlijk maar bar weinig in de schijnwerpers staan.

Wat als je plots vader wordt?

Een ‘kroegbaby’ verwekt na een one night stand, er moedwillig ingeluisd, of gewoonweg een ‘ongelukje’ binnen een prille relatie. In Nederland is 1 op de 5 vrouwen ooit ongepland zwanger geraakt. Vaak gaat hierbij alle aandacht naar de moeder en niet naar de vaders, wiens levens evengoed op z’n kop staan.

Zo ook bij Bert die op zijn 22e te horen kreeg dat hij onverwachts vader werd. Als alleenstaande twintiger probeerde hij zijn vaderrol vorm te geven en liep daarbij tegen een tal van emoties en situaties aan.

Deze invloed heeft de relatie met je vader op de rest van je leven

Dat is waarom de audiodocumentaire Plotse Papa’s ontstond. In de podcast wisselt Bert ervaringen uit andere met jongen mannen die iets soortgelijk hebben meegemaakt. Want wat gaat er door je heen wanneer je onverhoopt hoor dat je vader wordt? Hoe ga je daarmee om? Wat verandert er?

Deze podcast gaat over de impact van een ongeplande zwangerschap op het leven en wezen van jonge mannen. Omdat ook dát aandacht verdiend.

Deze invloed kan de band met je vader hebben op je liefdesleven

Benieuwd geworden? Vanaf vandaag, woensdag 15 juni, is de podcast te beluisteren via 2doc.nl/docs en o.a. Spotify.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️