Rosa Bertram
Rosa Bertram Luistervoer 24 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Bedrock Talks: over familieopstellingen met Els van Steijn

Over een bewust en gelukkig leven schrijven we bij Bedrock maar al te graag. Maar omdat we soms nét iets meer de diepte in willen op een bepaald gebied, maken we de podcastserie ‘Bedrock Talks’. In deze podcast gaan we in gesprek met experts op het gebied van bewust, gelukkig en duurzaam leven. Dit keer interviewen Bedrock’s Rosa en Lisanne ‘s Nederlands bekendste expert als het gaat om familie-opstellingen: Els van Steijn. 

Van Steijn staat onder andere bekend om haar methode en bekende boek ‘de fontein, vind je plek’ (en haar inmiddels nieuwe boek ‘de fontein, maak wijze keuzes‘). Waar gaat het precies over? En vooral: wat kunnen we ervan leren?

Podcast over familie-opstellingen

Familie-opstellingen hebben alles te maken van het vinden van je plek in jouw familiesysteem. Klinkt nog een beetje vaag? Op haar website omschrijft van Steijn het als volgt: “De kunst is om je eigen plek te staan en de ander zijn plek te gunnen. Zo creëer je verbinding met jezelf en met de ander. Verbinding geeft kracht, waarmee je waardevolle doelen kunt bereiken.”

Simpeler gezegd zijn familie-opstellingen een effectieve methode om inzicht te krijgen in jouw krachtveld. Dat kan gaat over je familie of bijvoorbeeld over je werk, waar altijd een dynamiek en systeem bijhoort. Hoe? Met behulp van representanten.

Tijdens zo’n opstelling wordt jouw systeem gevisualiseerd op opgesteld en gewerkt met de personen en gebeurtenissen daarbinnen. Die hebben namelijk effecten in het verleden, nu én de toekomst. Door zo’n opstelling kan jouw gevoel en energie ten opzichte van een situatie of in zo’n systeem zodanig veranderen dat jij (ineens) wél in je kracht komt te staan binnen het systeem.

Die andere kijk op de situatie kan mijlenver in je leven doorwerken.

Podcast met Els van Steijn

Als het gaat over familie-opstellingen is Els van Steijn in Nederland dé persoon om daarover te spreken. Al 13 jaar heeft ze haar eigen coachingspraktijk en begeleidde en coachte inmiddels honderden mensen als het gaat om persoonlijke groei.Haar boeken zijn razend populair en haar methode even goed. Je begrijpt: daar willen we alles over weten!

Hoe je met een familieopstelling antwoord kunt krijgen op levensvragen

Luister Bedrock Talks over familie-opstellingen

De nieuwe aflevering van Bedrock Talks luister je nu op Spotify en iTunes. Vond je het een interessante aflevering? Laat dan vooral een review achter! We zijn super benieuwd wat je ervan vindt en ervan hebt opgestoken.

Meer Bedrock Talks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️