Rosa Bertram
Rosa Bertram Partner 19 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Bedrock Talks: keuzestress over een kinderwens met psychologe Nienke Wijnants

Over een bewust en gelukkig leven schrijven we bij Bedrock maar al te graag. Maar omdat we soms nét iets meer de diepte in willen op een bepaald gebied, maken we de podcastserie ‘Bedrock Talks’. In deze podcast gaan we in gesprek met experts op het gebied van bewust, gelukkig en duurzaam leven. Dit keer gingen we een samenwerking aan met Merck –  een farmaceut die zich inzet om het taboe rondom vruchtbaarheid bespreekbaar te maken – en interviewden Bedrock’s Rosa en Lisanne in een 3-delige podcastserie experts over fertiliteit en het hebben van een kinderwens. Dit keer interviewen we psychologe Nienke Wijnants.

Hoe weet je eigenlijk of je klaar bent voor een kind? En wanneer ben je dat überhaupt? Een kind op de wereld brengen is natuurlijk niet niks. Hoe doe je dat als je carrière wilt maken en nog op wereldreis wilt gaan?

We gaan erover in gesprek met psychologe Nienke Wijnants, bekend van het boek Het Dertigersdilemma.

Podcast over keuzestress over een kinderwens

Dagelijks krijgen we te maken met zo’n 30.000 (!) keuzes. De ene keuze maak je makkelijk, bijvoorbeeld wat je gaat ontbijten, maar de andere keuze is zoveel lastiger, zoals een kinderwens. Hoe weet je wanneer je er klaar voor bent en tja, wat betekent ‘er klaar voor zijn’ eigenlijk?

In de afgelopen decennia krijgt de mens steeds minder, maar ook later kinderen. Men is minder religieus en daardoor minder gebonden aan het idee dat je per se moet trouwen en kinderen krijgen om een geslaagd leven te hebben. Aan de andere kant is het krijgen van kinderen nog steeds iets wat maatschappelijk gezien van je wordt verwacht. Misschien niet meer op je 21e, maar toch zeker wel rond je 30e.

Relax. Deze 5 dingen hoef je écht nog niet op orde te hebben op je 30e

Maar hoe doe je dat als je de wijde wereld nog wilt intrekken? Flink aan je carrière wilt werken, misschien zelf een bedrijf wilt opzetten, je vrienden wilt blijven zien én moet je überhaupt niet eerst eens de liefde van je leven vinden?

Bedrock Talks met psychologe Nienke Wijnants

Om de keuzestress van deze tijd, en dan helemaal de keuzestress als het gaat om het hebben van een kinderwens, te bespreken, nodigden we psychologe Nienke Wijnants uit de in podcaststudio.

Nienke is psycholoog, loopbaanadviseur en auteur van onder andere de bestseller ‘het Dertigersdilemma’. In haar werk werkt ze vaak samen met millennials, de generatie die bij uitstek te maken heeft met keuzestress.

We praten met haar over de verslaving aan geluk, de rol van social media, maatschappelijke druk, stress, bestaat er zoiets als de verkeerde keuze en hoe weet je eigenlijk wat je wilt in je leven?

Je begrijpt: deze aflevering wil je luisteren!

Luister Bedrock Talks over keuzestress over een kinderwens

De nieuwe aflevering van Bedrock Talks luister je nu op Spotify en iTunes. Vond je het een interessante aflevering? Laat dan vooral een review achter! We zijn super benieuwd wat je ervan vindt en ervan hebt opgestoken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️