Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Verzorging 15 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

8 x heerlijke én gezonde havermout-recepten

Heb je nog een pak havermout in je voorraadkast, maar ben je een beetje verkeken op je standaard oat recept? Goed nieuws, want met deze havermout-recepten borrelt de inspiratie meteen weer op. Van gebakken havermout tot havermoutkoekjes en lekkere vegan combinaties: wij willen ze allemaal!

Haver, dat we vaak eten als havermout, is een glutenvrije graansoort en is een bron van belangrijke vitaminen, goede vezels, vetten, eiwitten en nog veel meer.

Bovendien blijkt het goed te zijn voor een gezonde cholesterol en bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Havermout is dus hartstikke goed voor je! Daarom delen we met veel liefde inspiratie aan voor 10 heerlijke én gezonde havermoutrecepten.

5 essentials voor elke vegan picknick

8 x heerlijke én gezonde havermout-recepten

Dit zijn ze:

1. Gebakken havermout uit de oven met pindakaas en kaneel

Gebakken havermout is een heerlijk ontbijt. In plaats van het op te warmen in een pannetje, bak je het in de oven waardoor het iets heeft van een warme cake. Dat is nog nog eens praktisch ook: wanneer ‘t in de oven staat heb je tijd voor andere dingen!

> Recept: gebakken havermout uit de oven

havermout
Bron: Culy

2. Havermoutkoekjes met pecan en kokos

Havermoutkoekjes met pecan en kokos voor het ontbijt: kan het leven nog mooier zijn? Het handige van deze cookies is bovendien dat je ze zó meeneemt voor onderweg of tussendoor kan eten als snack. Ze zijn daarnaast supermakkelijk te maken, 100 procent plantaardig en nog gezond ook.

> Recept: havermoutkoekjes met pecan en kokos

2_havermoutkoekjes_voor_het_ontbijt
Bron: Culy

3. Zelf havermelk maken

Wist je dat je havermoutmelk héél makkelijk zelf kan maken? Het belangrijkste bestanddeel van havermout melk is – inkoppertje – havermout. Daar hoeft alleen maar water bij. Die twee ingrediënten gaan in de blender et voilà: zelfgemaakte havermelk. Om die wat lekkerder te maken, voeg je nog wat smaakmakers toe.

> Recept: zelf havermelk maken

4. Havermout met amandelmelk, grapefruit, notenboter, kaneel en ahornsiroop

Havermout met amandelmelk, grapefruit, notenboter, kaneel en ahornsiroop: zo gemakkelijk kan een lekker en voedzaam ontbijt zijn. Als dat geen krachtvoer is, dan weten wij het ook niet meer.

> Recept: havermout met amandelmelk, grapefruit, notenboter, kaneel en ahornsiroop

havermout als voorbeeld van havermout recepten
Bron: Culy

5. Havermout met frambozen, kokos en amandel

Deze havermout met frambozen, kokos en amandel flans je zo in elkaar maar je moet net maar even op de combinatie komen. Handig voor op doordeweekse dagen!

> Recept: havermout met frambozen, kokos en amandel

havermout als voorbeeld van havermout recepten
Bron: Culy

6. Koffiesmoothie met havermout

Ben jij niet zo’n ontbijter, maar moet je wel even goed wakker worden? Deze koffiesmoothie met havermout geeft je een instant kick. Lekker om mee te nemen voor onderweg naar je werk. Of drink ‘m lekker op om jezelf een goede start te geven voordat je de deur uit rent.

> Recept: koffiesmoothie met havermout

koffiesmoothie als voorbeeld van havermout recepten
Bron: Culy

7. Supermakkelijke banaan-havermoutrepen

Deze banaan-havermoutrepen zijn ontzettend makkelijk te maken en de meeste ingrediënten heb je vast al in huis. Een heerlijk zoete snack voor thuis of onderweg!

> Recept: makkelijke banaan-havermoutrepen

makkelijke banaan havermoutrepen als voorbeeld van recepten met havermout
Bron: Culy

8. Zelfgemaakte granola

Granola is sowieso fantastisch, en al helemaal als je weet dat het hoofdingrediënt havervlokken zijn (hallo gezonde voedingsstoffen!). De lekkerste granola maak je trouwens gewoon zelf:

> Recept: de lekkerste granola

Is brandnetel echt zo gezond? Een duik in de materie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️