Vega Vrijdag: gebakken havermout uit de oven met pindakaas en kaneel

Tijd voor een nieuw ontbijt? Of gewoon toe aan nieuwe winterse smaken om je havermout wat mee op te spicen? We introduceren je dit heerlijke recept van ons culinaire zusje Culy. Helemaal vegan, bomvol smaak en voedingsstoffen; als dat geen goede kickstart voor een goede dag is…

Gebakken havermout is een heerlijk winters ontbijt. In plaats van het op te warmen in een pannetje, bak je het in de oven waardoor het iets heeft van een warme cake. Told you, dit wordt je nieuwe favoriete ontbijt!

havermout winters

Gebakken havermout uit de oven met pindakaas en kaneel

Dit heb je nodig:

Ingrediënten voor 6 personen

  • 3 rijpe bananen
  • 1 ei
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels bastardsuiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • 4 eetlepels koekkruiden
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • ½ liter melk (of een alternatief)
  • 300 gram havervlokken

Extra

  • 2 eetlepels pindakaas als topping
  • Kokosolie om de ovenschaal mee in te vetten
  • Yoghurt (plantaardig) of (plantaardige) melk voor erbij (optioneel)

Tip: Meer groente eten, hoe dan? Op deze manier voeg je meer groenten toe aan je ontbijt

havermout

Zo maak je gebakken havermout

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Doe alle ingrediënten in een grote kom, meng kort even met een eetlepel en mix het geheel kort met een staafmixer tot een homogene massa.

Vet een ovenschaal in met kokosolie en stort het mengsel uit in de ovenschaal. Druppel er de extra pindakaas overheen. Is deze niet lopend genoeg? Verwarm de pindakaas dan kort in de magnetron.

Zet gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven.

Dien warm op met een beetje yoghurt of schep het in een kommetje en plens er een beetje melk overheen.

Eetsmakelijk!

Meer ontbijt inspiratie?

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: gebakken havermout uit de oven met pindakaas en kaneel
Sluiten