Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 23 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

Hotspot: +Factory girl is een all day (!) ontbijtconcept in Amsterdam met Berlijnse roots

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook lekker eten en drinken bij. Daarom delen we de leukste hotspots mét een Bedrock-randje. Dit keer ontdekten we een all day ontbijtconcept in de Amsterdamse Pijp: +Factory Girl.

De ontbijtcultuur mag in Nederland van origine misschien niet heel groot zijn (als je de bammetjes pindakaas en gekookt eitje niet meetelt tenminste), maar langzaam maar zeker komt de ontbijthype van Amerika en Australië ook naar Nederland overgewaaid, en daar worden we op z’n zachtst gezegend heel blij van op de Bedrock-redactie.

De hele dag vega(n) ontbijten

De hele dag kunnen ontbijten (dus ook als je op zaterdag pas rond het middaguur je bed uitrolt) met gesierde vega(n) ontbijtjes, kan sinds dit jaar bij +Factory Girl.

Get creative and experiment with different food combinations in our menu to create a range of sweet and savory healthful #breakfasts at Factory Girl??‍♂️ . . #FactoryGirl #2010 #FactoryGirlBerlin #FactoryGirlAmsterdam #CocoAnjela #whichsortareyou

56 Likes, 3 Comments – +FACTORY GIRL (@factorygirlcafe) on Instagram: “Get creative and experiment with different food combinations in our menu to create a range of sweet…”

Het bedrijf met Berlijnse roots drukt een stempel op de groeiende ontbijtcultuur in de hoofdstad. Met biologische verse, gezonde en gevarieerde producten op het menu wordt uitontbijten een heus feestje, net als een lunch of diner.

Het menu van +Factory Girl

Bij +Factory Girl kan je letterlijk van 09.00u tot 17.00u ontbijtjes bestellen. En niet zomaar ontbijtjes, voor deze kunstwerkjes wil je écht even uittrekken.

Denk aan Grande Brushetta in verschillende stijlen (op zuurdesum en vega(n) opties) zoals La de Dah met hummus, avocado en mashed rode biet, In der Mitte met avocado, zwarte komijn zaadjes, chiazaadjes, rode bonen en mashed rode biet of de Famous Lola met Mediterraanse tomaat, peper, olijven, zongedroogde tomaten, parmezaan op een pitabroodje met baby leaf.

+Factory Girl ontbijt
Three Brothers No Sister – Bron: +Factory Girl

Wie zin heeft in een eitje, gaat hier last krijgen van keuzestress met opties als Three Brothers No Sister met twee gepocheerde eieren, kruiden roomkaas, Noorse zalm, verse kruiden en baby leaf of Nureyv’s White Omelet met enkel eiwit, halloumi, avocado en babyleaf.

Verder vind je op het menu de Sofia Salad (vernoemd naar de oprichtster) en haar specialiteit: Coco Anjéla, een soort panna cotta, maar dan in verschillende smaken, bijvoorbeeld appel-kaneel of pompoen-pecannoot. Eet je liever vegan? Dan is er ook een veganistische versie.

Lees ook: De lekkerste vegan burgers van Amsterdam

+Factory Girl ontbijt
Nureyv’s – Bron: +Factory Girl

Berlijns concept

Oprichtster Sofia Sözen komt uit Istanboel maar woonde al in Berlijn toen ze daar in 2010 +Factory Girl. De naam staat voor meisjes die altijd bezig zijn te produceren, te maken, te creëren, vertelde ze eerder aan Het Parool.

Met het all day ontbijtconcept wilt ze vegan en vegetarisch ontbijten in een hippe, inspirerende en moderne omgeving op de kaart zetten.

Iedereen kan hier terecht, zo wordt er ook wat vlees en vis geserveerd, maar zijn er ook genoeg vega(n) en glutenvrije en suikervrije opties bijvoorbeeld, dat per gerecht duidelijk wordt aangegeven.

a great picture for all the vegans and vegetarians out there❤️ LA DE DAH: avo & hummus & salad IN DER MITTE: avo & red beans & salad . . #FactoryGirl #2010 #FactoryGirlBerlin #FactoryGirlAmsterdam #CocoAnjela #whichsortareyou

65 Likes, 3 Comments – +FACTORY GIRL (@factorygirlcafe) on Instagram: “a great picture for all the vegans and vegetarians out there❤️ LA DE DAH: avo & hummus & salad IN…”

Op de website van +Factory Girl doe je inspiratie op voor vega(n) recepten en kan je wegzwijmelen van de prachtige foodfotografie en de gedachte achter het merk. Maar het leukste is natuurlijk om het gewoon zelf een keer te proberen!
Lekker een keer om 15.00u als je daar zin in hebt bijvoorbeeld.

Het adres van +Factory Girl
Saenredamstraat 32
020 854 5913

Bekijk de website hier of neem een kijkje op Instagram. De openingstijden zijn van 09.00u tot 17.00u. 

Meer Bedrock hotspots?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Hotspot: +Factory girl is een all day (!) ontbijtconcept in Amsterdam met Berlijnse roots
Sluiten