Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Spiritualiteit 21 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

On the spiriwagon? Dit nieuwe online platform biedt allerlei cursussen aan

Veel mensen hebben sinds de quarantaine-tijd meer behoefte gekregen om naar binnen te keren. En dan niet alleen letterlijk door zelf-isolatie, maar ook door meer tijd door te brengen met zichzelf, nieuwe dingen te leren en te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Een platform dat daar perfect bij aansluit is het nieuwe City of the Innersun.

Of je nu heel af en toe je horoscoop checkt en laatst voor het eerst yoga hebt gedaan, of dagelijks fanatiek mediteert en de hele SuperSoul podcast van Oprah hebt uitgespeeld – ze bieden voor spirituele online cursussen voor iedereen.

Online classroom

Nu de winter er weer aankomt en we nóg meer tijd binnen gaan doorbrengen, krijgen veel mensen behoefte aan verdieping. Dit kan natuurlijk op allerlei manieren en er is online genoeg aanbod. Maar wat nog miste was een platform waar alle toffe, spirituele teachers samenkomen en jou op een toegankelijke en luchtige manier iets te kunnen leren. Niet op de laatste plaats met de nodige humor.

Lees ook: Waarom praten mensen die spiritueel zijn altijd zo zweverig?

Bij City of the Innersun bestaat elke cursus uit 4 lessen van 1,5 uur die worden gegeven via Zoom, dus je zit met meerdere studenten in een ‘online classroom’.

Je kunt onder andere leren hoe je je Yin energie in balans brengt, hoe je planten medicinaal kunt gebruiken en hoe je ballast zowel mentaal als fysiek kunt loslaten, zodat je lichter en gelukkiger door het leven kan.

Expertise op grote schaal

Demelza Janmaat, oprichtster van City of the Innersun en onder andere bekend van haar astrologie-columns op ELLE.nl, zag tijdens de lockdown een kans: “Ik wilde graag een online plek creëren die laagdrempelig is voor zowel totale spiri-newbees, als doorgewinterde liefhebbers van alles dat met zweven is leven te maken heeft.

Ik heb veel geprobeerd op spiritueel gebied en mijn vriendenkring klopt dan ook graag bij mij aan, zodat ik ze kan doorverwijzen naar de beste en leukste hulp. Met City of the Innersun doe ik dit nu op hele grote schaal door deze experts via een online classroom te verbinden aan een horde leergierige enthousiastelingen. Dat kan iemand van 153 uit Kentucky zijn in Amerika, of juist van net 20 uit Friesland.”

Vind je vast ook leuk: Wat is spiritualiteit nou eigenlijk? Een heldere uiteenzetting

Het aanbod

Heb je altijd al meer willen weten over Aryuveda, maar vind je de theorie ingewikkeld of juist het toepassen in de praktijk erg lastig? Dan is de cursus van Ayurvedisch consulent Victoria (Tory) Raven-Hyndman misschien iets voor jou. Tory bestudeert deze eeuwenoude wetenschap al meer dan 15 jaar en kan je laten zien hoe je door middel van Aryuveda helemaal in balans kunt komen, op fysiek, mentaal en emotioneel vlak.

Een andere te gekke cursus is die van Hanneke Peeters over Crystals en Chakra’s. Misschien klinkt dit als een ver-van-je-bed-show, maar Hanneke leert je op een down-to-earth manier over de kracht van kristallen en hoe je deze kunt inzetten om jezelf beter te voelen. Daarbij vertelt ze alles wat er te weten valt over de 7 chakra’s: wat ze zijn, hoe je ze kunt openen en hoe je ze in balans kunt brengen.

Toegankelijk én betaalbaar

De keuze is reuze en voor iedereen die interesse heeft in persoonlijke groei, is er wel een passende teacher te vinden. In de komende tijd zullen er steeds meer cursussen beschikbaar komen op de website. Onder andere ‘Concious Parenting’, ‘Tantra’ en ‘Vedische Astrologie’ staan binnenkort op het programma.

Wat uniek is – naast het super vette artwork van Lizzy Pikaar trouwens – is dat het om introductielessen gaat. Daardoor zijn de cursussen super toegankelijk én betaalbaar. De prijs voor de gehele cursus is 70 euro en als je er nog een 1-op-1 consult met de teacher bij wilt, betaal je €50,- extra. Alle cursussen worden gegeven in het Nederlands en in het Engels.

Kijk, daar houden we van.

Meer spiritualiteit?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️