Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Welzijn 12 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Hoe kom je de laatste loodjes van de winter(dip) door?

We get it, de laatste loodjes van de winter wegen het zwaarst. Het zou al helpen als we hier en daar al wat zonnige dagen hadden, maar nee hoor: februari 2020 was officieel de natste februarimaand sinds de weermetingen in 1901. Logisch dat je toe bent aan zonnig lenteweer! In afwachting daarvan delen we onze beste tips voor de laatste weken van de winter.

Terwijl je allerlei kampeer-tripjes, festivals en reizen voor de zomermaanden vastlegt, is het minstens zo belangrijk om in het hier en nu te leven en om de winter te omarmen. Ja, dat kan echt!

5 tips voor de laatste weken van de winter

De gouden regel is hier: grijp je kans om de typische, knusse winteractiviteiten te doen nu het nog kan! Warmer weer komt er snel aan en dat betekent ook dat je een deel van de winterse gezelligheid moet opgeven.

1. Maak je favoriete winterse kost

Toegegeven, guur regenweer is synoniem aan pure ellende. Maar wat is er more satisfying dan een dampend bord winterse kost aan het einde van een regenachtige dag?

Maak daarom, nu het nog kan, je favoriete winterse kost. En dan bedoelen we voedzame stamppotjes, spicy chili’s, geurige curry’s en kruidige soepen.

Inspiratie nodig? Nom nom nom: dit zijn onze favoriete veganistische recepten voor de winter

2. Geniet van de dingen binnenshuis

We begrijpen heel goed dat je in de laatste winterweken nu écht een vurig verlangen hebt naar lentewandelingen, zwoele zomeravonden en biertjes op een terras. Maar vergeet niet dat er ook heel wat leuke dingen te doen zijn binnenshuis, dingen die je straks misschien wel gaat missen!

Denk aan naar de bioscoop gaan, een goed boek lezen met een grote kop thee of je favoriete Netflix-serie bingen op de bank. Geniet ervan, nu het nog kan zonder de fear of missing out wanneer al je vrienden in de zon op een terras zitten!

3. Ga naar de sauna

Naar de sauna gaan is nog zo’n typische activiteit die je veel minder snel doet bij warm weer. En dat terwijl een bezoek aan de sauna zo goed is voor je hart, voor je huid en voor het verminderen van stress.

Slecht weer is dus een perfect excuus om een heerlijk dagje naar de sauna te gaan! Gebruik het dus in je voordeel.

4. Ga er een weekendje tussenuit

Yes, óók in de winter zijn er heel wat toffe manieren om er een weekendje tussenuit te gaan. Vaak zijn vakantiehuisjes deze periode ook nog een stuk goedkoper dan bij warm weer, dus grijp vooral je kans.

Onze beste tip voor een duurzaam en ontspannende weekend-escape? Huur een tiny house in Nederland. Want naast dromerige tiny houses in verre landen, heeft Nederland óók een prachtig aanbod aan de meest romantische kleine optrekjes. Neem je favoriete boeken mee, trek je wandelschoenen aan en… geniet!

Tip: Bestemming offline: deze 5 tiny houses kan je gewoon huren in Nederland

5. Geniet van yoga bij kaarslicht

Yoga leent zich super goed om thuis te beoefenen. Het enige wat je nodig hebt is een yogamatje en eventueel een Youtube-filmpje (onze favoriet: het YouTube-kanaal van Yoga With Adriene).

En geef toe: je yoga practice krijgt toch een extra dimensie als je het licht in je kamer dimt en wat kaarsen aansteekt? En dat voelt in de winter toch net allemaal iets fijner dan wanneer het buiten een hittegolf is.

Geef toe: met deze tips worden die laatste weken van de winter toch een pak draaglijker?

Last van een winterdip?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Hoe kom je de laatste loodjes van de winter(dip) door?
Sluiten