Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Welzijn 8 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Is olijfolie écht voedend voor je haar (en hoe werkt het)?

Zelfs al in het jaar 4000 v.C. gebruikte men olijfolie. Eerst vooral in de keuken, maar mensen kwamen er al snel achter dat je olijfolie ook in je haar kunt gebruiken. Maar is dat groengele goedje écht zo goed voor je haar? En kan je het dan rechtstreeks vanuit de fles op je hoofd smeren?

Dit is wat olijfolie doet voor je haar en waarom je het wel of juist niét wil gebruiken.

Helpt met hydrateren

Voor gezond haar is het belangrijk dat het gehydrateerd is en voedingsstoffen bevat. Dit geldt helemaal voor mensen die vaak de stijltang of föhn erbij pakken, want hierdoor raakt je haar extra uitgeput.

Je haren sneller laten groeien? Het kán (op deze 8 natuurlijke manieren)

Olijfolie kan helpen je haar te hydrateren. Niet omdat de olie zelf hydraterend is, het bevat immers geen water, maar omdat het ervoor zorgt dat je haar hydraterende producten beter vast kan houden. Gebruik daarom altijd iets als een crème op basis van water in combinatie met olijfolie.

Beschermt tegen beschadiging

Een andere mooie eigenschap aan olijfolie is dat het antioxidanten uit de vitamines E en K bevat. Dit helpt tegen de veroudering van je haar.

Ook kan oliefolie je haar tegen beschadiging beschermen. Je zou het misschien niet verwachten, maar ons haar wordt het meeste beschadigd tijdens het wassen. Dit komt doordat nat haar het kwetsbaarst is. Tel hier het harde boenen van je hoofd bij op en je begrijpt waarom je voor het wassen voortaan een beetje olijfolie in je haar wil smeren.

Niet voor elk haartype geschikt

Is olijfolie eigenlijk geschikt voor elk haartype? Helaas niet. Voor mensen met heel fijn en steil haar, is olijfolie niet aan te raden. De olie is best zwaar en zorgt er dan voor dat je haar er heel vettig uitziet. Beter is het dan om voor een dunnere olie te kiezen, zoals arganolie.

https://www.bedrock.nl/gezond-haar-voeding/

Ook moet je uitkijken als je last hebt van roos. Roos wordt namelijk veroorzaakt door een gist op onze hoofdhuid en olijfolie voedt die gist. Let ook op met de kleur van je haar. Veel gebruik van olijfolie kan het namelijk wat geler maken.

Goede match met krullen of droog haar

Heb je extreem droog haar of krullen, dan zijn olijfolie en jij een goede match. Hoe breng je het aan? Is je haar extreem droog, dan kan je de olijfolie over je volledige hoofd en haar aanbrengen, bijvoorbeeld voordat je gaat douchen.

Valt het wel mee hoe droog je haar is, dan kan je beter alleen de puntjes van je haar met olie insmeren. Gebruik een klein beetje en kam het met je vingers door de puntjes van je haar heen.

https://www.bedrock.nl/hoe-vaak-haar-wassen-haartype/

Wist je dat je olijfolie ook voor je lippen kan gebruiken? Maak bijvoorbeeld zelf een keer deze all natural lippenbalsem van olijfolie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️