Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Betere wereld 8 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

World Ocean Day: 5x oceaanvriendelijke kledingmerken

Vandaag is het World Ocean Day. Een dag die in het leven is geroepen door de VN om aandacht te vragen voor het effect dat wij mensen op de oceanen hebben. Onder andere door overbevissing en de plastic soep, gaat het namelijk niet goed met onze oceanen. Daarom is het goed dat hier steeds meer aandacht voor komt, bijvoorbeeld door documentaires of een dag als vandaag. Ook de kledingindustrie blijft niet achter en er ontstaan steeds meer oceaanvriendelijke kledingmerken.

Dit zijn de 5 leukste oceaanvriendelijke kledingmerken.

5 x kleding die lief is voor de oceaan

Elke kledingaankoop die je doet heeft impact op het klimaat. Toch bestaat er heel veel verschil tussen kledingmerken. Zo denken sommige merken er actief over na wat hun kleding betekent voor onze aarde. Dit zijn 5 kledingmerken die de oceanen een handje proberen te helpen.

1. Seads

Seads maakt kleurrijke schoenen van gerecycled afval uit de oceaan. De bovenkant van de schoen is gemaakt van Seaqual Yarn (gerecycled plastic afval) en de zolen van natuurlijk rubber. De kleuren van de schoenen zijn geïnspireerd op de oceaan en het onderwaterleven, van cool sand tot ocean green. Hebben!

2. Ecoalf

Het hippe Spaanse kledingmerk Ecoalf gebruikt geen nieuwe materialen om kleding te maken. Elk kledingstuk wordt namelijk gemaakt van gerecycled PET, wol, katoen, nylon of autobanden.

Tijd voor een nieuwe yoga-outfit? Dit zijn 7 duurzame yogamerken

In 2015 startte het bedrijf een eigen stichting: Upcycling the Oceans. Deze stichting zorgt ervoor dat oceaanafval van de bodem wordt gevist en vervolgens door Ecoalf tot kleding wordt verwerkt, lekker bezig!

3. Koru Swimwear

Koru Swimwear is geïnspireerd op de Nieuw-Zeelandse levensstijl: een relaxte houding met liefde voor het buitenleven en het milieu. De badstofkleding is gemaakt van visnetjes die door onze oceanen heen zwerven. Ook de verpakkingen zijn duurzaam, want deze zijn composteerbaar en gemaakt van plantaardige stoffen.

4. Healthy Sea Socks

Kan je outfit wel wat vrolijkheid gebruiken? Draag dan de sokken van Healthy Sea Socks. Deze zijn gemaakt van visnet en hebben de leukste kleuren. De verzendenvelop waarin de sokken bezorgd worden, is gemaakt van landbouwafval en kan dus zo in de groenbak!

5. Saint Basics

Door kleding te wassen die polyester bevat, komen er microplastics in het afvalwater en uiteindelijk in de oceanen terecht. Daarom wordt er in de kleding van Saint Basics nul polyester of plastic gebruikt, maar in plaats daarvan natuurlijke stoffen zoals eucalyptus. Volgens het merk is hun kleding wel 95 procent milieuvriendelijker dan gewone producten. Je snapt dus waarom het merk ‘Saint’ in de naam heeft.

Je kan nu makkelijk (online) checken of kleding duurzaam gemaakt is

Natuurlijk kun je misschien nog beter helemaal niet of tweedehands kleding shoppen, maar als we dan toch toe zijn aan iets nieuws, zijn dit merken waar je met een gerust hart kunt shoppen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️