Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Spiritualiteit 18 apr 2023
Leestijd: 7 minuten

Numerologie in je relatie: dit zeggen de cijfers over jouw liefdesleven

Volgens numerologie hebben getallen een bepaalde betekenis. Dit zou komen doordat elk getal een bepaalde trilling en energie heeft. Zo is je geboortegetal een belangrijk getal in numerologie en kan je hieruit opmaken waar je je op moet focussen in het bewandelen van je levenspad. Ook kun je numerologie op je relatie toepassen; de getallen zouden kunnen helpen bij bepaalde obstakels bijvoorbeeld.

Het doel van numerologie is niet dat de beschrijvingen altijd één op één kloppen. Nee, je haalt er informatie uit die voor jou nuttig is en waar je jezelf in herkent.

Dit gebruik je dan om ervan te leren en alles uit jezelf (en je relatie) te halen. Numerologie zou je dus (net zoals andere vormen van spiritualiteit) kunnen zien als een soort tool voor persoonlijke ontwikkeling.

Levensweggetal

In numerologie zijn er verschillende cijfers die iets over je kunnen zeggen. Een belangrijk getal hierin levensweggetal. Deze bereken je door alle cijfers van je geboortedatum net zolang bij elkaar op te tellen, totdat je bij een getal tussen de 1 en 9 uitkomt.

Even een voorbeeld. Stel je bent geboren op 23 februari 1992. Dan moet je op deze manier te werk gaan: 2 + 3 + 2 + 1 + 9 + 9 + 2 = 28, 2 + 8 = 10, 1 + 0 = 1. Het getal 1 is dan je levensweggetal.

Numerologie in relaties

Je levensweggetal zegt iets over de obstakels die jij in je leven moet overwinnen en de momenten van vreugde die je zult beleven. Daarnaast geeft het informatie over hoe jij in relaties bent en bij wat voor soort mensen (en dus getallen) jij het beste past.

Nummer 1

De nummers 1 zijn erg levendig, creatief en houden ervan om de touwtjes in eigen handen te hebben. Zij zijn niet graag samen met iemand die aan hen vertelt wat ze moeten doen. Toch hebben de mensen met levensweggetal 1 ook een zachte kant en houden zij bijvoorbeeld erg van knuffelen.

Iemand met levensweggetal 1 kan soms nogal jaloers aangelegd zijn. Omdat ze zelf onzeker zijn, willen ze hun partner kunnen controleren. Hier kan je de ander best op aanspreken, leg bijvoorbeeld uit dat er geen reden is voor onzekerheid.

Nummer 1 gaat goed samen met 1, 2 en 5. Een relatie met 4 of 6 kan voor moeilijkheden zorgen. Datetips: samen hardlopen of bowlen, in elk geval iets actiefs!

Nummer 2

Iemand met nummer 2 houdt ontzettend van de liefde en relaties. Nummers 2 hebben het liefst veel mensen om hen heen en worden er graag van verzekerd dat je er altijd voor ze zal zijn. Ook zijn deze personen erg gevoelig en lijkt het soms net of zij jouw gedachten kunnen lezen.

Iemand met levensweggetal nummer 2 kan de neiging hebben op de behoefte van de partner boven de eigen behoeftes te zetten. In een relatie met een nummer 2 is het daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat er een gelijke balans is tussen geven en nemen.

Een nummer 2 is een goede match met 1, 2, 4, 6 en 8 (genoeg om uit te kiezen dus!). Moeilijkheden kunnen dan weer ontstaan met een 5 of 7. Datetip: het maakt voor een nummer 2 niet heel veel uit wat jullie gaan doen, als je maar de volle aandacht voor elkaar hebt. Een lange avond drankjes doen en écht naar elkaar luisteren volstaat bijvoorbeeld al.

Nummer 3

Nummers 3 zijn echte sociale dieren. Zij zijn vaak de life of the party en gaan graag de deur uit. Ook is een 3 erg creatief en houdt ervan om dingen zelf te maken. Daarnaast zijn het ware optimisten, waarbij het glas altijd halfvol is.

In een relatie kunnen nummers 3 het soms lastig vinden om hun echte emoties te tonen. Deze kunnen namelijk nog weleens verborgen zijn onder een masker van vrolijkheid. Daarom kan het goed zijn om regelmatig aan een nummer 3 te vragen hoe hij of zij zich écht voelt.

Lijk jij totaal niet op je sterrenbeeld? Kijk dan eens hiernaar

Een 3 gaat goed samen met 3, 6 en 9 en stuit vaak op moeilijkheden met 4, 7 en 8. Datetip: nummers 3 houden er niet van om op de bank te hangen. De perfecte date is samen naar een concert of festival gaan.

Nummer 4

Een 4 is erg loyaal en heeft alle zaakjes graag goed op orde. Het zijn echte familiemensen en maken anderen graag blij. Ze zijn praktisch en leven meestal meer vanuit ratio dan gevoel.

In een relatie is veiligheid erg belangrijk voor een 4. Je moet ze daarom niet pushen als zij zich ergens niet comfortabel bij voelen. Als je een nummer 4 volledig zijn of haar zelf laat zijn heb je een trouwe en lieve partner voor de rest van je leven.

Nummers 4 gaan goed samen met 2, 4 en 8 en botsen vaker met 1, 3, 5, en 9. Datetip: voor een 4 hoeft een date niet groots en meeslepend te zijn. Van gezellig thuis samen een diner koken, worden zij al heel gelukkig.

Nummer 5

Met een nummer 5 beleef je nooit een saai moment. Ze zijn grappig, avontuurlijk en geïnteresseerd in zo ongeveer alles. Nummers 5 houden van experimenteren en zijn er altijd flawless uit.

In een relatie met een nummer 5 zal je niet snel in een sleur raken. Wel vinden zij het soms lastig om zich te binden, wat nog weleens voor problemen kan zorgen. Een nummer 5 voelt zich al snel in zijn of haar vrijheid beperkt en houdt er daarom niet van als iemand anders zegt wat hij of zij moet doen.

De 5 is een goede match met 1, 5 en 7 en kan voor uitdagingen komen te staan met 2, 4 en 6. Datetip: een nummer 5 is voor alles in, als het maar een beetje avontuurlijk is. Wat dacht je van een nachtje kamperen in de duinen?

Nummer 6

Nummers 6 zijn erg empathisch en zorgen graag voor anderen. Zij maken graag nieuwe connecties en het maakt niet uit of die met de buurman, een collega of een kat is. Ook zijn zij erg sfeergevoelig en willen graag dat iedereen op zijn gemak is.

In een relatie heeft een 6 veel waardering nodig en zij kunnen soms bang zijn dat je negatief over hun denkt. Ook al hebben ze het wel nodig, zij zullen nooit snel om hulp vragen. Het kan dus geen kwaad om af en toe bij een 6 te checken of je ook iets voor hem of haar kan doen.

Een 6 gaat goed samen met 3,6 en 9 en minder goed met 1, 5 en 7. Datetip: een 6 vindt het erg leuk als jullie vriendengroepen met elkaar mengen. Een dubbeldate is daarom de perfecte activiteit!

Nummer 7

De nummers 7 zijn erg filosofisch, mystiek en spiritueel. Zij hebben het bijna niet in zich om over koetjes en kalfjes te praten, want een gesprek heeft binnen een paar minuten vaak al een dieper niveau bereikt.

In een relatie met een nummer 7 kan je niet verwachten dat zij continu tijd voor jou hebben. Een 7 brengt namelijk graag tijd met zichzelf door om aan persoonlijke ontwikkeling te werken en zichzelf beter te leren kennen. Maar, wanneer jullie wel samen zijn is het intens en erg liefdevol.

Een 7 werkt goed met 4, 5 en 7 en kan obstakels tegenkomen in een relatie met 2, 3, 6 en 8. Datetip: een 7 houdt van lange en diepe gesprekken voeren, het liefst onder het genot van een (vegan) kaasplankje en een goede rode wijn.

Nummer 8

Een nummer 8 is erg charismatisch, krachtig en een geboren leider. Ze stralen power uit en zijn daardoor erg aantrekkelijk. Ze hebben een overdosis aan energie en als ze iets doen, doen ze het goed.

In een relatie vinden nummers 8 het lastig om hun zachte kant en emotionele kant te tonen. Daarom is het altijd goed om een nummer 8 te stimuleren om over hun échte gevoelens te praten.

De 8 is een goede match met 2, 4 en 8 en kan moeilijkheden ondervinden met 3, 7 en 9. Datetip: een 8 zou het zelf niet snel toegeven, maar kan het heerlijk vinden om een avondje romcoms op de bank te kijken.

Nummer 9

Nummers 9 zijn erg gevoelig, intuïtief en compassievol. Ook willen ze de wereld graag een mooiere plek maken. Dit zie je terug in vrijwilligerswerk dat zij doen of omdat zij een baan hebben waarmee zij echt impact kunnen maken.

Een 9 weet vaak al wat jij denkt, maar verwacht dit ook van jou. Daarnaast zijn nummers 9 vaak bang voor afwijzing en hebben vaak ook last van trauma’s uit hun jeugd. Wanneer je deze obstakels kunt overwinnen, staat er een liefdevolle en warme relatie op je te wachten.

Een 9 is een goede match met 3, 6 en 9 en kan moeilijkheden ervaren met 4 en 8. Datetip: nummers 9 vinden het leuk om samen nieuwe dingen te leren, bijvoorbeeld met een reiki workshop.

Als je volgens de numerologie eigenlijk niet goed bij je partner past, hoeft dat geen serieuze consequenties te hebben. Wel is het een interessant uitgangspunt voor een nieuw soort gesprek met je lover. Wie ben ik? Wie ben jij? En waarom passen wij zo goed bij elkaar? Welke obstakels moeten we samen overwinnen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️