Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Psyche 1 jun 2020
Leestijd: 4 minuten

7 tekenen die erop wijzen dat je niet meer verliefd bent

Er was een tijd dat je tot over je oren verliefd was op je partner. Maar nu slaat de twijfel opeens toe. Ben je nog wel verliefd, of heeft de relatie zijn beste tijd gehad?

Uiteindelijk is er natuurlijk maar één die het antwoord op deze vraag kan geven en dat ben jij. Dat betekent niet dat het makkelijk is. Onze emoties zijn soms moeilijk te plaatsen en het kan dus goed zijn dat je het antwoord niet 1-2-3 weet.

7 tekenen die erop wijzen dat je niet meer verliefd bent

Zit je een beetje in de knoop met je gevoelens? De volgende tekenen kunnen erop wijzen dat je niet meer verliefd bent.

1. Je kijkt er niet meer naar uit om de ander te zien

In het begin van een relatie ben je vaak helemaal uitgelaten als je de ander ziet. Alles is nog nieuw en spannend en de zenuwen zijn (op een goede manier) aanwezig. Maar na een tijdje vlakken deze heftige gevoelens vaak af.

Lees ook: Waarom gaan mensen vreemd? (een wetenschappelijke verklaring)

En dat is ook helemaal niet erg. Maar als je merkt dat je manieren zoekt om je partner te ontlopen en je er niet meer naar uitkijkt om hem of haar te zien, dan is er misschien toch iets mis. Ben je nog wel verliefd?

2. Je wil je partner veranderen in een andere persoon

De stomme grapjes en nerdy trekjes van je partner vond je eerst best leuk. Aantrekkelijk zelfs. Maar nu zie je de humor er niet meer van in en wens je dat je partner zich anders zou gedragen. Dus wat doe je?

Dit vind je vast ook interessant: Zo laat je iemand verliefd op je worden.

Je probeert je partner te veranderen in de persoon met wie je wil zijn. Helaas kom je hiermee bedrogen uit. Mensen veranderen niet wanneer je wil dat ze dat doen. En als je nog verliefd was dan zou je je partner leuk vinden om wie hij of zij is. Inclusief gebreken en nerdy trekjes dus.

3. Je vindt je partner irritant

Op de één of andere manier kun je maar weinig hebben van je partner. Het volgen van een telefoongesprek kan je al doen zuchten en als je partner languit voor de tv hangt kun je een gemene snauw maar moeilijk inhouden. Eigenlijk heb je geen idee waarom de aanblik van je partner je begint te irriteren. En dat is geen goed teken…

4. Je vertelt elkaar niet veel meer

Stel je hebt een belangrijke klus binnengesleept op je werk. Dan is de eerste persoon die je dit wil vertellen je partner toch? Tuurlijk zijn er meerdere personen in je leven met wie je dingen deelt.

Maar wanneer je merkt dat je bepaalde dingen niet langer aan je partner vertelt (simpelweg omdat je hier geen behoefte aan hebt) dan kan dat een teken zijn dat de liefde aan het doodbloeden is.

5. Je voelt je niet meer fysiek aangetrokken

Herinner je je die tijden nog dat je tot over je oren verliefd was en je handen niet van je partner af kon houden? Het maakte je geen bal uit hoe hij (of zij) eruit zag. Een slobberige trainingsbroek was prima.

Lees ook: The Sex Issue: bestaat er zoiets als een sexual soulmate?

En dat kleine buikje vond je stiekem ook wel leuk. Nu kijk je bijna met walging naar datzelfde buikje en zoek je excuusjes om lichamelijk contact uit de weg te gaan. Waar is de chemie gebleven?

6. Je hebt het gevoel dat er iets mist

Heb je de laatste tijd een leeg gevoel? Of heb je het gevoel dat er iets mist, maar weet je niet precies wat dit ‘iets’ is? Dan kan het zijn dat je niet langer verliefd bent.

Het is onwaarschijnlijk dat je van de één op de andere dag wakker wordt met het idee ‘ik ben niet langer verliefd’. Meestal ebt verliefdheid geleidelijk weg waardoor het je niet meteen opvalt als het er niet meer is.

7. Je relatie maakt je niet langer gelukkig

Bijna alle koppels hebben weleens conflicten met elkaar. Maar als puntje bij paaltje komt zijn de meesten van hen alsnog gelukkig met hun partner. Ga dus bij jezelf na of je relatie je nog gelukkig maakt. Als dit niet het geval is, ben je waarschijnlijk ook niet meer verliefd.

Herken jij dat er een kleine sleur in je relatie zit? Met deze tips geef je een boost aan je relatie! Of weet je niet of je partner je échte levenspartner is of misschien je soulmate? Dit zijn de belangrijkste verschillen!

Meer over relaties?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️