Kiara Louis
Kiara Louis Mind 8 mrt 2018

Zo houd je je relatie goed (ook als je kinderen hebt)

In het begin van je relatie ben je enorm verliefd, wil je elkaar zo vaak mogelijk zien en is de zogenaamde spark heel sterk aanwezig. Maar als je relatie een huwelijk wordt en je misschien wel kinderen krijgt, is het lastig om het vuurtje aan te houden. Datzelfde gebeurt als jij en je partner allebei heel druk zijn. Maar geen nood: het is zeker niet onmogelijk.

Maak tijd voor intimiteit

In drukke periodes is intimiteit vaak het eerste wat verdwijnt. Jammer, aangezien je alleen al met knuffelen een flinke dosis oxytocine aanmaakt – denk je eens in hoe blij je brein dan wordt van een kwartiertje tussen de lakens. Maar als jullie allebei enorm moe zijn of je kinderen op de slaapkamerdeur kloppen, wordt je libido niet echt aangewakkerd. Toch helpt het om elke week een momentje te plannen voor intimiteit, al is het maar kort. Dat plannen lijkt niet enorm romantisch, maar je kunt bijvoorbeeld wel ‘s ochtends aangeven dat je in de avond wel wat quality time wilt. Heel belangrijk als je je relatie goed wilt houden!

Wees aanwezig

Daarnaast is het heel belangrijk dat je echt in het moment bent als je je relatie goed wilt houden. Als je partner zijn of haar sores met jou wil delen en jij met je hoofd bij werkgerelateerde mailtjes zit, wordt jullie band er waarschijnlijk niet beter op. Probeer daarom bewust met elkaar om te gaan en écht aandacht te hebben voor elkaar. Meditatie of mindfulness kan je hier bijvoorbeeld bij helpen.

Ben dankbaar

Ook dankbaar zijn kan veel positiefs voor je relatie betekenen. Zeker als je een druk gezin hebt, lijken de taakjes die je partner doet al snel vanzelfsprekend. Toch is het heel fijn als je regelmatig je waardering uit; een simpel bedankje kost immers weinig moeite. Daar zal je partner zich ook weer goed door voelen, waardoor er meer happy vibes in jullie relatie komen. Het is belangrijk om te laten zien dat je niet zomaar alles voor lief neemt, zelfs als je eigenlijk vindt dat het zijn plicht is om af te wassen als jij het vuilnis al weggebracht hebt.

Dit vind je vast ook interessant: Meditatie kan je relatie redden (en dit is waarom).

 

Plan slim

Natuurlijk kun je een vaste avond in je agenda blokken voor quality time, maar als je écht heel druk bent, wordt ook dat lastig. Wat je wel kunt doen is slim plannen – en daarmee doelen we niet op een gezamenlijke Google Agenda. Slim plannen doe je bijvoorbeeld door gebruik te maken van al bestaande situaties: denk aan een avond waarop je kinderen spontaan gaan logeren bij een vriendje of een vergadering die wordt verzet. Zo kunnen jullie eindelijk weer eens een date night inplannen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Zo houd je je relatie goed (ook als je kinderen hebt)
Sluiten