Waarom gaan mensen vreemd? (een wetenschappelijke verklaring)

Avontuurtjes buiten de deur hebben heel wat gebroken harten opgeleverd en er zijn talloze love songs over geschreven. Vreemdgaan, waarom doen mensen dat in godsnaam? Met zielige of boze liedjes van Taylor Swift op de achtergrond vragen we ons dat af. Ook de wetenschap houdt zich ermee bezig: zou er dan misschien tóch een gegronde verklaring voor zijn?

De wetenschap achter vreemdgaan

The Science of Cheating

Are we meant to be a monogamous species? SUBSCRIBE! It’s free: http://bit.ly/asapsci Get FREE audiobook: http://audible.com/asap SHARE on Twitter: http://bit.ly/1NaMZxm SHARE on Facebook: http://on.fb.me/1P7RcSq Written by: Amanda Edward, Gregory Brown and Mitchell Moffit GET THE ASAPSCIENCE BOOK: http://asapscience.com/book/ FOLLOW US!

Monogamie wordt in veel culturen als de norm beschouwd. Van nature blijkt de mens echter helemaal niet per se trouw te zijn. Volgens wetenschappers ligt de drang om vreemd te gaan vast in onze genen en zou het de mens evolutionair gezien voordeel bieden. Het is aan jou of je eraan toegeeft…

Meer lezen? Volgens Darwin is polygamie een voorwaarde voor een gunstige evolutie en wist je dat de meest gelukkige stelletjes vreemdgaan?

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar geluk en probeer je je quarterlifecrisis zonder al te veel kleedscheuren door te komen? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de eerste aflevering expert en gelukspsycholoog Josje Smeets.

Spoiler: ze vertelt waar geluk allemaal mee samenhangt en wat je vooral wel en níét wilt doen. Luister je mee?

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Waarom gaan mensen vreemd? (een wetenschappelijke verklaring)
Sluiten