Redactie
Redactie Betere wereld 25 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Gebruik deze kruiden in huis om helemaal tot rust te komen

Natuurlijk spenderen we graag tijd in ons huis, maar ook daar kunnen we soms genoeg van krijgen. Als je hele dagen thuis zit vanwege het slechte weer of thuiswerken, komen de muren op je af. Dan wil je graag een manier vinden om meer tot rust te komen. Dat kan met behulp van kruiden in huis.

Bepaalde kruiden in huis kunnen verschillende gezondheidsvoordelen hebben voor je mentale en fysieke gezondheid. Zo zorgen de kruiden ervoor dat je beter kan slapen, productiever aan het werk kan en je over het algemeen gewoon beter en frisser voelt.

Niet alleen hebben de kruiden gezondheidsvoordelen; ze ruiken ook gewoon lekker in je huis. Twee vliegen in een klap!

Kruiden in huis voor meer rust

Dit zijn ze:

Beter slapen

Goed slapen is essentieel voor een goede gezondheid. Bovendien is lastig in slaap komen ook gewoon heel frustrerend. Bepaalde kruiden kunnen hierbij helpen.

Denk aan geuren in de vorm van essentiële oliën, die ervoor zorgen dat je beter in slaap komt. Bergamot zorgt bijvoorbeeld voor minder stress en lavendel ruikt altijd lekker en is rustgevend.

Drink voor het slapen gaan thee van kamillerozen en linde. Volgens Christine Buckley, auteur van het boek Plant Magic, is deze thee hydraterend, rustgevend en verzacht de druk van de dag.

Meer productiviteit

Thuiswerken is fijn, maar je raakt ook snel afgeleid door klusjes in huis of kleine kinderen die rond rennen. Kruiden voor meer productiviteit zijn dan een geweldige oplossing.

Wist je dat het aroma van rozemarijn een geheugenversterker is? En dat de geur van pepermunt een boost geeft aan je alertheid en motivatie? Daarnaast zorgt de geur van citroen voor een beter humeur en is jasmijn kalmerend en motiverend.

Ook lezen: 4 kruiden voor een betere nachtrust (en hoe je ze gebruikt)

Je kunt deze geuren in je huis verspreiden doormiddel van planten en parfum, maar een vleugje citroen in je glas water of een kop jasmijnthee kan ook al veel betekenen voor je productiviteit.

Fris en fruitig

Voel je je futloos en zoek je naar een manier om jezelf op te peppen. Geen zorgen, ook daar zijn fijne kruiden voor.

Rozen hebben een heerlijk zoete geur die een kalmerend en opbeurend effect heeft. Spray één of twee keer per dag een beetje rozenwater op je gezicht om jezelf een frisse boost te geven.

Heb je een stressvolle dag gehad? Vul een grote bak met heet water en voeg daar tijm of oregano aan toe. Doe een handdoek over je hoofd en hang met je zicht boven het hete water om eens even flink te stomen.

Stomen doen we vaker wanneer we verkouden zijn, maar we zouden het eigenlijk veel vaker moeten doen. Het zorgt ervoor dat je weer goed kan ademen en je fris en fruitig voelt.

Dit artikel verscheen eerder op ons zusje Roomed.

Meer natuurlijke tips voor in huis:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️