Marloes Graat
Marloes Graat Verzorging 15 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Kersverse moeder in je omgeving? 8 x mindful kraamcadeaus voor moeders

Rompertjes, knuffels, babysokjes: in de kraamperiode word je als nieuwe ouders overspoeld met cadeaus voor je baby. En terecht natuurlijk, maar wordt de moeder niet een beetje vergeten? Zij heeft immers een wereldprestatie geleverd en staat nu 24/7 klaar voor haar mini me in de kraamperiode. Na 9 maanden zwanger zijn, een bevalling en strugglen met kraamtranen en borstvoeding geven, verdient juist zíj ook een kraamcadeau. Met deze 8 kraamcadeau ideeën voor moeders, maak je haar echt blij.

Dit is waar nieuwe moeders écht behoefte aan hebben, en nee het is niet het zoveelste rompertje van biologisch katoen of duurzame hydrofieldoek.

Kraamcadeaus voor moeders

Als je één van deze cadeaus meebrengt, mag je zéker nog een keer terugkomen om met de baby te knuffelen: win-win!

1. Biologische diepvriesmaaltijden

Er is geen beter cadeau dan eten. Of het nou zelfgemaakt is of gezonde kant-en-klare diepvriesmaaltijden: het is méér dan welkom bij nieuwe ouders. Als jonge ouder ben je namelijk zeker in het begin de hele dag druk met de baby: verschonen, voeden, kolfen, wassen en in slaap wiegen.

Hoe inheemse stammen kinderen met zelfvertrouwen opvoeden

Het eten wil er nog wel eens bij in schieten. Een warme en gezonde avondmaaltijd is daarom by far het meest geliefde kraamcadeau.

2. Ultieme self-care cadeau: een massage

Oh yes wij tippen maar wat graag dit ultieme self care cadeau: een mama ontspanningsmassage aan huis. Bij een ontspanningsmassage komen de gelukshormonen serotonine en oxytocine vrij, die je een fijn, ontspannen en blij gevoel geven en waardoor je beter kan slapen (heel fijn omdat je heel wat minder uurtjes kan pakken dan hiervoor).

3. Alles wat ze niet mocht eten tijdens de zwangerschap

Neem iets mee wat de zwangere moeder maanden niet heeft mogen eten: een goede natuurwijn, (zelfgemaakte) sushi of kaas gemaakt van rauwe melk. Juist als je iets niet mag eten, verlang je er nog meer naar en dat geldt zeker ook als je zwanger bent.

4. Duurzame verzorgingsproducten

Douchen is als moeder een van de weinige momenten dat je even alleen bent, dus een absoluut ontspan moment. Geef een uitgebreid verzorgingspakket met douchegel, shampoo, scrub en bodylotion van haar favoriete, duurzame verzorgingsmerk.

Wil je er ook een verzorgingsproduct voor de baby bij doen? Hier tippen wij de 6 eerlijke, natuurlijke babyverzorgingsmerken.

5.  Een abonnement op luisterboeken of e-book service

Een luisterboek is perfect voor de lange wandelingen die gemaakt gaan worden om de baby te laten slapen. Ook tijdens borstvoeding geven, de was doen of elke andere huishoudelijke taak is een luisterboek of e-book abonnement een perfect cadeau.

6. Zachte badjas en warme pantoffels

Niet het meest sexy cadeau, maar wel heel hard nodig. Voor tijdens de nachtelijke voedingssessies en in slaap wiegen van de baby: warme voeten en een fijne ochtendjas.

5 self-care rituelen voor als je altijd druk bent (met je carrière)

Tip: Het Britse merk Anthropologie heeft duurzame pyjama’s en homewear in stijlvolle kleuren en vrolijke prints.

7. Oppasbon voor me-time

Zijn de eerste paar weken voorbij en wil je de moeder echt ondersteunen, geef haar een oppasbon cadeau, zodat zij even wat broodnodige me-time heeft. Zo kan zij naar de kapper, sporten, een schoonheidsbehandeling nemen of wat ze dan ook graag wil doen in haar eentje.

Het hoeven maar 2 of 3 uurtjes te zijn (langer kan ze vaak ook nog niet de baby missen), maar het kan een wereld van verschil maken voor haar.

8. Voedzame én lekkere snacks

Door het continue ‘aan staan’, slaapgebrek en de intensieve zorg voor je baby vergeet je nog wel eens om op tijd of genoeg te eten. Zeker als je borstvoeding geeft is het belangrijk voldoende te eten. Geef de nieuwe moeder daarom gezonde, healthy snacks zoals een bananenbrood, bliss balls, een smoothie of voorraad met lekkere musli-repen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️