Eva Spigt
Eva Spigt Betere wereld 19 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit kledingmerk heeft meer dan 5 miljoen m² aan land vergroend

Ken je het Nederlandse merk Cortazu al? Zo niet, dan wordt het tijd dat dit outdoor merk op je wish list komt te staan. Ze verkopen duurzame jassen waarmee je ieder avontuur aan kunt. Bovendien is alle kleding gemaakt van gerecycled materiaal en zijn de jassen 100% weatherproof.

Bovendien heeft Cortazu afgelopen zomer zo’n 5 miljoen m² aan land vergroend en zo hebben ze dat gedaan.

Wat is vergroenen?

In samenwerking met de Amsterdamse NGO Justdiggit ondersteunt Cortazu boeren in Afrika om droog land weer groen te maken en te herstellen. Dit vergroenen wordt gedaan met behulp van verschillende technieken, zoals het terugbrengen van bomen, regenwateropvang en het ontwikkelen van graszaadbanken. Dat dit belangrijk is, blijkt uit het feit dat 37 procent van het klimaatprobleem kan worden opgelost met nature based oplossingen.

Waarom het gebruik van palmolie niet oké is

Voor 2025 wilde Cortazu dan ook 5 miljoen m² aan grond hebben vergroend. Dit streven is afgelopen zomer al behaald. Hoe? Door middel van de verkoop van hun producten en het organiseren van vergroeningsevenementen. Cortazu laat het daar niet bij. Voorheen werd per verkocht product zo’n 62 m² aan grond vergroend door ondersteuning van boeren in Afrika.

Dit streven hebben ze nu opgehoogd naar het vergroenen van 100 m² per verkocht product om de impact te vergroten. Zo creëren ze niet alleen een positieve impact op de natuur maar ook op sociaal-maatschappelijk niveau.

Met deze materialen maken ze warme outdoor kleding

Een merk dat zo van de natuur houdt, kan niet anders dan zelf ook rekening houden met de natuur. De jassen en broeken van Cortazu zijn dan gemaakt van gerecycled materiaal. Ook het dons wat gebruikt wordt, is niet gemaakt van dieren maar van gerecyclede PET-flessen.

Good News: dit Nederlandse jeansmerk is uitgeroepen tot duurzaamste ter wereld

Bovendien zijn ze je partner in crime in alle weersomstandigheden. Ze noemen het niet voor niets ‘weatherproof’. De jassen zijn namelijk wind- en waterdicht maar tegelijkertijd ook ademend. Zo kan jij met Cortazu zonder klotsoksels van de piste af of in stijl gaan wandelen.

Benieuwd? Scoor een Cortazu jas in de nieuwe winkel in Amsterdam, ga langs bij Bever of zoek online naar een ideale jas voor jouw avontuur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️