Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Psyche 3 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

3 effectieve maar simpele manieren om jezelf op te vrolijken

Je voelt je opgebrand door je werk, je hebt net een break-up achter de rug of je voelt je simpelweg een beetje down. Dit soort bad days maken we allemaal mee, maar soms kan het lijken alsof er geen uitweg is. In dat geval kunnen we je geruststellen dat dat niet zo hoeft te zijn en dat er genoeg manieren zijn om jezelf op te vrolijken.

En denk je nu: dit gaat me toch niet helpen? Dan zeggen wij: ze zijn in ieder geval het proberen waard.

Jezelf opvrolijken

Deze tips zijn immers makkelijk, leuk om te doen én ze hebben een impact op korte termijn.

1. Ga op avontuur

Wanneer je je down of opgebrand voelt, is de motivatie om dingen te doen die je móét doen vaak zoek. Juist daarom zijn dit soort momenten de geschikte tijd om op avontuur te gaan. Het belangrijkste is hier dat je even afstand neemt van je alledaagse omgeving. Op die manier creëer je automatisch nieuwe perspectieven.

https://www.bedrock.nl/ochtendhumeur/

Hoe je dat doet? Ga er op uit. Bezoek een dagje een nieuwe stad, ga alleen uit eten, boek een overnachting in een tiny house in Nederland. Stel je open om nieuwe mensen te ontmoeten en volg je intuïtie. Wedden dat je je batterijen vanzelf oplaadt?

2. Zoek contact op met iemand die je bewondert

Een voordeel van je down voelen is dat je vaak minder geremd bent in je beslissingen. Dat komt omdat je het gevoel hebt dat je toch niks te verliezen hebt. Als je jezelf toch al slecht voelt, dan heb je vaak het gevoel dat het toch niet erger kan.

Feeling moody? Door deze eenvoudige aanpak krijg je een beter humeur

Daarom is het de perfecte timing om dingen te doen die je normaal gesproken maar wat spannend vindt. Stuur een berichtje naar iemand die je (professioneel) bewondert en vraag om een keer koffie te gaan drinken. De kans bestaat dat ze niet antwoorden, maar áls ze antwoorden, krijgt je humeur vast instant een boost.

3. Dans

Het is zo simpel, zo makkelijk en het kost je helemaal niks. Zet je favoriete muziek op en dans alsof je hele leven ervan afhangt! Doe dit liefst alleen, zodat je niet geremd bent in je bewegingen en zodat je je geen zorgen hoeft te maken over hoe het eruit ziet.

Waarom dansen de ultieme vorm van self-care is

Tip: maak een Spotify-playlist met je favoriete dansnummers, zodat je in de toekomst makkelijk naar die muziek kunt grijpen. Of volg een toffe zumba work-out via YouTube.

En tot slot: onthoud dat alles beter wordt. Het leven bestaat voor iedereen uit pieken en dalen, en het voordeel van dalen is dat het alleen maar beter kan worden. Kortom: you got this!

Feeling down? Deze 5 oefeningen helpen je zelfvertrouwen te vergroten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️