Margje Hoogland
Margje Hoogland Betere wereld 27 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de 8 meest duurzame hotspots van Rotterdam

Weekendje Rotterdam op de planning? Sla dan de bekende (fast fashion) modeketens en restaurants liever over, maar breng eens een bezoekje aan deze bewuste hotspots in Rotterdam. In de winkels vind je pareltjes voor jezelf of leuke cadeaus voor iemand anders. In de restaurants en cafés eet je lokaal en vegetarisch of vegan.

Wil je ook duurzaam overnachten? Boek dan een nachtje of meer bij Suite Hotel Pincoffs. Zij gaan verder dan de speerpunten van keurmerk Green Key en daarmee wonnen ze in 2021 de Gaia Green Award voor duurzame hotels in Nederland. Hier kun je dus met gerust – groen – hart verblijven.

Dit zijn BEDROCK’s favoriete duurzame hotspot in de Havenstad:

1. De Groene Passage

Op de hoek van Goudsesingel en Mariniersweg vind je De Groene Passage, het eerste duurzame winkelcentrum van Europa en met recht de nummer één hotspot in Rotterdam.

In dit winkelcentrum kun je onder andere boodschappen doen bij supermarkt Gimsel waar je pure producten koopt zonder synthetische smaakstoffen en andere overbodige toevoegingen. Bij de Wereldwinkel kun je ook altijd terecht voor Fair Trade producten en kleine cadeautjes.

Adres: Mariniersweg 9

Hotspot in Rotterdam: Kula voor een biertje na de yogales en spiritualiteit met een knipoog

2. Van Binnen

Van Binnen is een duurzame interieurwinkel, gevestigd in De Groene Passage. Je vindt hier onder andere meubels van Europees hout, plantaardige verf, mooie plaids en ander textiel en toffe woonaccesoires. Alles in de winkel is met respect voor mens en natuur gemaakt. Zeker even een kijkje nemen dus als je net op zoek bent naar iets nieuws voor in je huis.

Adres: Mariniersweg 1

3. Restaurant Spirit

Ook in De Groene Passage: Restaurant Spirit. Bij dit buffetrestaurant is alles biologische én vegetarisch. Hun missie is niet voor niks ‘goed eten maken dat beter smaak’. Het buffet vol koude en warme gerechten, salades, brood, noten en soepen wordt dagelijks vers bereid en kun je daar op eten of afhalen.

Adres: Mariniersweg 9

Must visits: 5 x de leukste vegan hotspots van Rotterdam

4. Fenix Food Factory

Ook op Katendrecht zijn veel duurzame, groene, biologische en fair trade initiatieven te vinden. Een daarvan is Fenix Food Factory, een culinaire broeiplaats met een versmarkt, marktkeuken en events waar je zelf meer over duurzame voeding kunt leren.

Op de markt vind je vers brood, kruiden, homemade hummus, verse groenten en nog veel meer. Als lunch eet je een patatje met oesterzwambitterballen en een lokaal biertje. Bij mooi weer zit je heerlijk op het terras maar aan de kade, met uitzicht op De Kop van Zuid, zit je ook goed.

Adres: Nico Koomanskade 1025

5. Backyard

Midden in het centrum van Rotterdam zit Backyard, ook wel de achtertuin in het hart van Rotterdam. Dit vegan restaurant is van 9 uur ‘s morgens tot 9 uur ’s avonds geopend en je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, diner, koffie en cocktails. Perfect dus voor ieder moment van de dag. Neem wel genoeg tijd, want door de goede vibe blijf je hier wel even hangen.

Adres: Korte Hoogstraat 14 (er is nog een tweede vestiging op de Wilhelminakade 58)

Hier haal je de lekkerste vegan kazen van Rotterdam

6. Natur-el

Natur-el is begonnen uit liefde voor mode en mooie materialen. Er wordt hier alleen kleding verkocht dat is gemaakt van verantwoorde, fair trade en biologische grondstoffen. En dat niet alleen, er wordt bijvoorbeeld ook rekening gehouden met het transport. Perfect dus als je houdt van mooie, eerlijke kleding.

Ook fijn: iedereen kan er terecht. De collectie bestaat uit mode voor kinderen, dames en heren.

Adres: Zwaanhals 376

7. STEK de Stadstuinwinkel

Last but not least in het rijtje met hotspots in Rodderdam: STEK de Stadstuinwinkel. Dit is hét kleine tuincentrum midden in Rotterdam dat wordt gerund door een groep enthousiaste groenprofessionals. De liefde voor planten, mensen en het mooier maken van de wereld centraal staat.

Rotterdam heeft nu een winkel waar je kleding kan ruilen

Bij STEK de Stadstuinwinkel kun je inspiratie opdoen en tips en adviezen krijgen over planten, onkruid, groente verbouwen, composteren en over het starten van een buurttuin op dat ene braakliggende stukje grond. Daarnaast kun je er ook terecht om biologische zaden, natuurlijke planten en duurzame producten te kopen.

Adres: Nieuwe Binnenweg 195b

Meer duurzame tripjes op de planning?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️