Sophie Golbach
Sophie Golbach Psyche 8 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Hotspot in Rotterdam: Kula voor een biertje na de yogales en spiritualiteit met een knipoog

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook genieten van lekker eten, drinken en samenzijn bij. Daarom delen we regelmatig de fijnste hotspots met een Bedrock-randje. Zoals Kula, de nieuwe gathering place in de Coolhaven van Rotterdam.

Een biertje drinken na de yogales; dat klinkt misschien niet zo gebruikelijk, maar daar ben je bij Kula voor aan het juiste adres. Het is het eerste concept in Nederland waar spiritualiteit samenkomt met gemak en fun. De Rotterdamse hotspot wil de drempel verlagen om naar de yogastudio te gaan en well being voor iedereen toegankelijk maken.

Het Kula concept

In deze uitdagende tijd waarin veel mensen kampen met mentale klachten is het belangrijker dan ooit om goed voor jezelf te blijven zorgen. Bij Bedrock zijn we dan ook fan van Kula. Kula is een nieuw concept waarbij eten en drinken, gezelligheid, yoga en mindfulness samenkomen.

Wil je even ontsnappen aan de drukte? Bij Kula kan je samenkomen met andere mensen, ontspannen en opladen. Op elk moment van de dag.

Vegan Hotspot: Aubergini op de Zuidas in Amsterdam voor lunch, koffie en sapjes

Stress en spanning zijn soms niet te voorkomen, al helemaal niet met werk, een sociaal leven en misschien ook wel kinderen. Dat is niet per se erg, maar het kan te veel worden. Door bewust stil te staan bij wat jij belangrijk vindt in het leven en daarvoor ook te kiezen, voel je je veel fijner en gelukkiger. Lekker in je vel zitten, daar draait het om bij Kula, en met die gedachte is het ook opgezet.

Yoga bij Kula

Kula bestaat uit twee delen, namelijk een all day café en een yogastudio. Bij de yogastudio kan je, natuurlijk, yogalessen volgen van leraren die ieder hun eigen stijl in hun lessen verwerken. Zo kan je voor flexibiliteit of uitdagende houdingen kiezen, op basis van wat jou aanspreekt.

https://www.bedrock.nl/yoga-leven-beteren/

Kula zorgt in haar yogastudio daarnaast uiteraard ook voor verschillende soorten yoga. Vinyasa (een flow aan yogahoudingen op de beweging van je ademhaling), yoga nidra, slow flow of restorative, het komt allemaal voor bij en zo is er voor jou genoeg keuze aan stijlen.

Lekker eten bij Kula

Bij het all day café kan je ontbijten, lunchen of borrelen. De kern van de keuken van Kula is ‘nourishing & comforting food’. Of je nou ‘s ochtends zin hebt in een acai bowl, of een pompoen & haloumi salade later op de dag, bij Kula wordt het elke dag gemaakt met verse producten en ingrediënten.

Een borrel na de yoga is bij Kula ook mogelijk! Kies bijvoorbeeld voor een lekkere veggie hotdog, wat je samen kan drinken met een biertje of wijntje. Al voor 6 euro scoor je bij Kula een veggie hotdog.

https://www.bedrock.nl/factory-girl-amsterdam/

Andere lekkernijen op het menu waar we al helemaal zin in hebben zijn voorbeeld pannenkoeken, pompoensoep met een beetje gember of frietjes van zoete aardappel. En het goede nieuws is dat de gerechten voor ontbijt en lunch én de snacks allemaal onder de €20 zijn.

Het houdt niet op

Dacht je dat we daarbij aan het einde waren van wat deze leuke nieuwe hotspot te bieden heeft? Fout, want dat is nog niet alles.

Kula geeft namelijk ook elke week inspirerende workshops en events, zoals ademwerk sessies en DIY kombucha. Kortom, Kula doet een hele hoop, allemaal om bij te dragen aan het geluk en welzijn van mensen. Well being staat hoog in het vaandel en Kula stopt dit in een nieuw jasje.

Luisteren! De podcast Gedachtegang over mentaal welzijn is een tip

Aan activiteiten en tijdsbesteding hier dus geen tekort. Zien we je daar?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️