Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Verzorging 4 mei 2016
Leestijd: 3 minuten

Wat we van Franse vrouwen kunnen leren over ‘zorgen voor jezelf’

Hoe doen die Franse vrouwen dat toch? Een flawless skin, lekker eten maar niet aankomen en een stijlgevoel waar je u tegen zegt. En dat alles met een typisch Franse ‘Je ne sais quoi’-mentaliteit. Think Brigitte Bardot, Catherine Deneuve en Françoise Hardy… Het beautygeheim van deze Françaises? Listen up. Bewust stilstaan bij self-care is een onderwerp dat ons nauw aan het hart ligt. We zoeken daarvoor graag inspiratie bij andere culturen en tradities. Deze keer lichten we uit wat we kunnen leren van de Françaisses.

Zorgen voor jezelf volgens de Franse vrouwen

Laat de Franse vrouwen vooral een inspiratiebron zijn om je self-care routine te boosten!

1. Ze drinken elke dag een glaasje wijn

Wijn maakt een onlosmakelijk onderdeel uit van de Franse cultuur. Als we de Fransen moeten geloven, is wijn hartstikke gezond. Rode wijn heeft een ontstekingsremmende werking door de antioxidanten resveratrol en polyphenols die het bevat. Een glaasje wijn helpt daardoor acne tegen te gaan en stimuleert de bloedsomloop.

2. Ze gaan voor een natural make-uplook

Franse vrouwen geloven in het mantra less is more, ook als het om hun make-uproutine draait. Het geheim van Françaises is dat ze hun huid niet verstoppen onder een laag make-up. De stralende, gezonde huid van Franse vrouwen mag gezien worden.

Lees ook: Mijn ‘no make-up day’ werd een ‘no make-up life’ (en waarom jij ook geen make-up nodig hebt)

3. Ze doen zo min mogelijk met hun haar

De Franse vrouwen houden hun coupe graag zoals die is en doen er eigenlijk niet zoveel aan. Ze gebruiken zo min mogelijk stylingproducten en ook verven is not done: het beschadigt alleen maar. Het helpt ook om je haar minder vaak te wassen, je zult merken dat je lokken veel gezonder worden. Het recept? Opstaan, vingers door het haar et voilà.

4. Ze hebben seks

Seks als onderdeel van je huidverzorgingsroutine? Tijdens seks produceer je het hormoon oestrogeen. Dit zorgt ervoor dat de poriën gereinigd worden, met een mooiere huid tot gevolg. Je lichaam produceert daarnaast ook het geurhormoon feromoon, wat ervoor zorgt dat je door anderen aantrekkelijker wordt gevonden. Maar dat is nog niet alles: seks is goed voor de weerstand. Misschien moet je dit artikel maar eens subtiel aan je partner laten lezen…

Dit vind je misschien ook interessant: Een betere relatie door een bevredigend seksleven of andersom? Onderzoek geeft antwoord

5. Ze drinken voldoende water

De Franse vrouwen hebben zo’n prachtige huid doordat ze elke dag voldoende water drinken. Drink per dag 1,5 tot 2 liter water en je zal merken dat het veel goeds doet voor je huid. Lukt het je niet om aan die hoeveelheid te komen? Probeer eens deze recepten voor een heerlijk glaasje water.

6. Ze eten gezond en genieten ervan

In Frankrijk nemen ze de tijd om te genieten van eten. In plaats van even snel iets naar binnen werken, geven de Fransen de voorkeur aan uitgebreid tafelen met familie en vrienden. De truc is om te eten met aandacht en niet zonder erbij na te denken alles door te slikken. Het dieet van de Fransen heeft veel weg van het mediterrane dieet: veel groenten, fruit en vis.

7. Ze vinden gezichtsverzorging belangrijk

Gezichtsverzorging is voor the French een essentieel onderdeel van de dagelijkse verzorging. Het verzorgen van je gezicht werkt preventief, start er dus niet pas mee als je een rimpeltje op pukkeltje ziet; dan is het al te laat. Gezichtsbehandelingen bij een beautysalon zouden volgens Françaises dan ook niet gezien moeten worden als een overbodige luxe, maar als een noodzakelijk onderdeel voor het behouden van die flawless skin.

Tip: DIY: een hydraterend en 100% natuurlijk gezichtsmasker van hennep en kokosolie

Meer over self care

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️