Laat angst je leven niet bepalen (en begin zo)

Angst kan je tegen houden op veel vlakken in je leven. Maar hoe vervelend het ook is, die angst zal altijd om de hoek komen kijken als je iets nieuws in je leven wilt proberen. In plaats van terug te deinzen, kun je de angst gebruiken om te groeien.

Sta open voor angst

We hebben allemaal te maken met angst. Dit is helemaal niet erg, want het is een vereiste voor groei. Stel je daarom open voor deze angstgevoelens. Je kunt je tegen laten houden, maar je kunt je gevoelens ook omarmen en ze gebruiken om jezelf te ontwikkelen.

Geloof in jezelf

Laat je leven niet bepalen door je kritische zelf. Gedachten als ‘ik kan dit niet’ en ‘ik ben niet goed genoeg’ houden je alleen maar tegen. Veeg ze zo snel mogelijk aan de kant en overtuig jezelf ervan dat je dit kan.

Just do it

Hoe langer je dingen uitstelt, hoe moeilijker het wordt om de angst die je tegenhoudt, te overwinnen. Eenmaal gedaan zijn de meeste dingen niet zo erg als dat ze vooraf leken. Houd dit in je achterhoofd wanneer je over je angsten heen moet stappen. Het belangrijkste is om die eerste stap te nemen, hoe klein of groot ook.

Ga op zoek naar steun

Ga op zoek naar mensen die je steunen en motiveren. Denk aan iemand die al doet wat je wil doen en je dus kan helpen om het te bereiken, of aan een familielid of vriend die je altijd steunt bij wat je ook doet. Zij kunnen je helpen om je angst te overwinnen en je twijfel weg te halen.

Focus je op het positieve

Wanneer je jezelf in een negatieve neerwaartse spiraal begeeft, kom je nooit waar je wil zijn. Focus je in plaats daarvan op de positieve dingen. Houd bijvoorbeeld een dankbaarheid-boekje bij en blader hierdoorheen wanneer de negativiteit de overhand lijkt te nemen. Focus je op je goede eigenschappen en laat de rest van de wereld zien dat je een nieuwe uitdaging met beide handen aangrijpt.

Al van de wet van aantrekkingskracht gehoord? Het houdt in dat je gedachten en gevoelens als het ware magnetisch werken. Een positieve mindset is dus key.

Meer verhalen zoals deze? Let's keep in touch!

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt

Reageer op artikel:
Laat angst je leven niet bepalen (en begin zo)
Sluiten