Vega Vrijdag: gebakken burrata met saus van gegrilde paprika

Een vegetarische dieet is niet alleen goed voor het milieu en voor het dierenwelzijn, het heeft ook nog eens tal van gezondheidsvoordelen. Reden genoeg dus om vaker dat vlees te laten liggen en te kiezen voor een vega alternatief. Deze week delen we een recept met de nodige indulgence-factor (van ons zusje Culy): krokant gebakken burrata met een rode saus van gegrilde paprika.

Dit gerecht is het ideale gerecht om met z’n tweeën te eten als voorgerecht of om met een goed glas wijn het weekend in te luiden. Niets om snel-snel op te eten dus, maar om met aandacht van te genieten.

Want wist je trouwens dat ons lichaam zoveel beter reageert als je eet met volle aandacht? Reden te meer om extra lang te genieten!

krokant gebakken burrata voor Vega vrijdag
Bron: Culy

Ingrediënten voor 2 personen, als voorgerecht

  • 125 gram bloem
  • 1 groot ei, geklutst
  • 150 gram panko
  • 1 grote bal burrata
  • Neutrale olie, om te frituren

Voor de romescosaus

  • 350 gram geroosterde rode paprika’s uit een pot, uitgelekt
  • 50 gram amandelen, grof gehakt
  • 1,5 eetlepel tomatenpasta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van ½ citroen
  • 3 eetlepels verse peterselie
  • 2 eetlepels gehakte basilicum
  • Zout & Peper

Extra

  • Een paar blaadjes verse basilicum, ter afwerking
  • Brood om te dippen
krokant gebakken burrata
Bron: Culy

Bereidingswijze

Zet een bordje met daarop een stukje bakpapier klaar.

Doe de bloem, het ei en de panko in diepe borden en schik de borden op je aanrecht in die volgorde, van links naar rechts.

Wentel de burratabal voorzichtig in de bloem, vervolgens in het geklutste ei en vervolgens in de panko.
Wentel de bal vervolgens opnieuw door het ei en vervolgens een tweede keer door de panko. Leg de bal voorzichtig op het bordje met een stukje bakpapier en zet een kwartiertje in de diepvriezer.

Doe voor de romescosaus alle ingrediënten in de keukenmachine (of maatbeker, als je met een staafmixer werkt) en mix tot een gladde massa. Verwarm de saus in een pannetje gedurende 5 à 7 minuten.

Vul een grote koekenpan met frituurolie en verwarm tot zo’n 180 graden.

Haal de burrata uit de diepvriezer en frituur deze voorzichtig in de pan (voor ongeveer 3 à 4 minuten). Als de burrata goudbruin is, kun je deze voorzichtig uit de pan scheppen en laten uitlekken op een bord met een vel keukenpapier. Kruid lichtjes af met wat grof zout en verse peper.

Giet de romescosaus uit in een diep bord en leg de gefrituurde burrata in het midden van de saus. Werk af met verse basilicum en serveer met getoast brood.

En genieten maar!

Meer vegetarische recepten?

Fan van onze illustraties? Download onze wallpapers (voor laptop en mobiel!)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang ze gratis in je inbox 👇

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: gebakken burrata met saus van gegrilde paprika
Sluiten