Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Betere wereld 30 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn dé 6 duurzame modetrends van 2022 (van BEDROCK’s mode-editor)

De duurzame revolutie heeft zijn weerslag op de modewereld. Steeds meer merken denken na over hun invloed op het milieu en maken gebruik van gerecyclede, cruelty free en duurzame materialen zoals bio-katoen en vegan leer. Gelukkig maar, want de industrie is ontzettend vervuilend en voor veel jonge mensen is de toekomst van onze planeet een belangrijk onderwerp.

Maar wat zijn nu de trends op het gebied van duurzame mode in 2022? We zetten ze even voor je op een rij.

1. Tijdloze fashion

Wil je duurzame keuzes maken? Investeer dan in stukken waar jij je écht goed invoelt en die lang meegaan. Dit resulteert in een tijdloze garderobe. Kledingstukken die te specifiek, te trendgevoelig of van slechte kwaliteit zijn, doen we namelijk eerder weg. De klassiekers zullen langer blijven.

2. Minimalistische garderobe

Je ziet het steeds meer: de capsulewardrobe. We willen namelijk liever – á la Marie Kondo – met minder doen, in plaats van met meer. Daardoor gaan we onze kleding steeds meer waarderen en kopen we alleen wat we echt nodig hebben. Dit is dé manier om overconsumptie en vervuiling tegen te gaan.

Must read: Elke week een nieuwe outfit? Dit is de (verborgen) impact van kleding op het milieu

3. Upcycling

Het hergebruiken van oude kleding en de reststoffen om hier nieuwe collecties van te maken. Dat wordt in 2022 nóg populairder. Niet alleen bij designers, die de tofste dingen maken van textielafval, maar ook bij consumenten, die van oude kleding weer ‘nieuwe kleding’ maken.

Zo kun je van een trui een rok maken, van een blouse een jasje en van een oude maillot een scrunchie. De mogelijkheden zijn eindeloos!

4. Tweedehands

Vintage was voor veel mensen al jarenlang heel normaal, maar nu steeds meer mensen in de duurzaamheidstrein zitten, zien we ook meer vraag naar tweedehandskleding. Zelfs bij de types die daar voorheen een beetje op neer keken. Het is cool om tweedehandskleding te dragen, want je stijl wordt unieker en je helpt ook de aarde er nog een handje mee.

https://www.bedrock.nl/perfecte-duurzame-garderobe/

5. Unisex

Genderloze kleding wordt steeds meer de norm en gaan we ook volop zien in 2022. Wat is daar nu duurzaam aan, vraag je je misschien af. Nou, hoe meer unisex kleding je hebt, hoe meer je je garderobe kunt delen met je partner. En ook voor kledingmerken is dit duurzamer, want minder variatie in de collectie, betekent minder verspilling.

6. Nieuwe materialen

Je hoort het al steeds meer: kledingstukken die gemaakt worden van plantaardige materialen, zoals bamboe, koffie, maar ook ananassen, hennep en zelfs algen.

Algen worden vaak als iets goors gezien, maar ze zijn de ideale grondstof voor kleding. Ze groeien op zonlicht en CO2, in de zee, in meren. Uit algen kun je vezels halen die te bewerken zijn tot recyclebaar textiel. Voor het milieu is dat een enorme winst.’

Eco-vriendelijk en duurzaam zijn de modetrends voor de toekomst, geloof ons maar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️