Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Better World 13 jan 2020

Yay – Reebok komt met een vegan sneaker gemaakt van algen

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: Reebok brengt vegan sneakers op de markt.

In de maand januari gaan steeds meer mensen de vegan challenge aan en kiezen voor een geheel plantaardig dieet (of proberen dat in elk geval). Maar een vegan lifestyle is méér dan alleen je eet- en drinkgewoontes aanpassen.

Zo worden er ook in de kledingindustrie heel wat dierlijke materialen gebruikt, en dat is net zo slecht voor dieren en onze planeet als de voedselindustrie.

Vegan kleding in opmars

Wil je geen kleding van dierlijke materialen meer kopen, dan hebben we goed nieuws voor je. Vegan kleding- en schoenenmerken zijn namelijk met een stevige opmars bezig.

Lees ook: Welke kledingmaterialen zijn nou eigenlijk duurzaam? (en welke niet)

Bekende merken met een (gedeeltelijk) vegan assortiment zijn bijvoorbeeld Vans, Birkenstocks, Dr. Martens en TOMS. En alle sneakerlovers opgelet: Reebok mag sinds kort het lijstje aanvullen.

reebok vegan
Bron: Reebok

Reebok goes vegan

“De wereld is een hardlooparena en wij hebben de verantwoordelijkheid om de wereld een mooiere plek voor de atleten die erin rennen te maken”, klinkt het bij Reebok. Met die motivatie, en de vraag van de klant bracht Reebok een 100 procent vegan sneaker op de markt.

Dit vind je misschien ook interessant: 5 duurzame kledingmerken van Nederlandse bodem

De vegan sneakers zijn gemaakt van algen, eucalyptus, natuurlijk rubber en ricinusbonen. Qua design zijn ze gelijkaardig aan de rest van de Reebok-collectie. En een fraai design én goed voor de planeet: wat wil je nog meer?

Overtuigd? Je zal nog even geduldig moeten zijn: de sneakers zullen naar verwachting verkrijgbaar zijn vanaf lente 2020. 

Meer vegan love

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Yay – Reebok komt met een vegan sneaker gemaakt van algen
Sluiten