Rosa Bertram
Rosa Bertram Reizen 14 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Maak kennis met deze onmisbare duurzame kampeer gadget

Bij BEDROCK staan we voor bewust, gezond én duurzaam leven. Daar hoort de wereld en jezelf ontdekken zeker ook bij. Het liefst natuurlijk met een duurzame mindset. Trek je graag de natuur in, bijvoorbeeld op één van deze toffe eco-campings of misschien in het wild ergens in Europa, dan is deze gloednieuwe duurzame kampeer gadget zeker een aanrader.

Wie weleens kampeert in de natuur, of het nu in een tentje of in een kampeerbusje is, kent de struggle vast. Afval, wat doe je ermee? Niet overal waar je kampeert zijn faciliteiten, wat er bij wildkamperen in de praktijk vaak op neerkomt dat er helaas vaak genoeg afval wordt achtergelaten.

Kamperen (in het wild)

Van toiletpapier in de duinen tot plastic in het strand of in de zee. Dat is zonde, want wat kamperen nou juist zo bijzonder maakt, is het onderdompelen in de natuur. Ongerepte, wilde natuur zónder vuilnis.

Dé essentials voor een duurzame(re) roadtrip of kampeervakantie

Veel wildkampeerplekken zijn middenin de natuur, ergens in een bos, op een heuvel of aan het strand, wat betekent dat er nu niet eenmaal altijd een vuilnisbak naast je camper staat als je net klaar bent met koken.

https://www.instagram.com/p/CU-NAGHDydh/

Neem daarom liever het heft in eigen handen en ga goed voorbereid de deur uit, zodat je kan blijven kamperen en genieten van de natuurlijke wereld. En je kan er anderen mee inspireren, hoe tof?

Duurzame kampeer gadget: de flextrash

Sowieso is het aanschaffen van handige gadgets als je licht reist een van de leukste aspecten als je het mij vraagt, maar helemaal als het gaat om duurzaamheid.

Hoe zou de wereld eruitzien als afval geen afval meer is?

Deze portable bin is helemaal duurzaam gemaakt én wasbaar. Win-win! de flextrash komt in allerlei vrolijke kleuren en in verschillende maten. Je kunt ‘m handig in je camper hangen, aan je kampeertafel of voor bijvoorbeeld in een boot. Of gewoon voor thuis.

Luister ook: Bedrock Talks: over duurzaam reizen (bestaat dat überhaupt?) met Tessa aan de Stegge

Extra handig: je de verplaatsbare duurzame prullenbak overal aan vast klikken waardoor je ‘m makkelijk kan verplaatsen zonder dat ‘ie steeds omvalt, bijvoorbeeld als aan het rijden bent.

Zo heb je dus altijd een prullenbak bij de hand en hoef je nooit zwerfafval meer te maken. Hebben dus!

Zwerfafval opruimen? Zó maak je er een gewoonte van

Op de website van flextrash vind je meer informatie. De prijzen zijn rond de €34,95. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️