Sophie Golbach
Sophie Golbach Reizen 20 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Duurzaam kamperen in eigen land doe je hier

Er even tussenuit: soms moet het gewoon. Het leven is druk, je moet nog even rennen naar de supermarkt en tussendoor je vriendin terugbellen. Even lekker in eigen land terugtrekken, de natuur in zonder telefoon; dat klinkt dan vast goed.

Goed nieuws: dit kan bij één van de kampeerlocaties van BoerenBed, expert op het gebied van boerderijvakanties. De bijzondere kampeerplekken van BoerenBed staan inmiddels op boerderijen door het hele land.

Slapen op het boerenerf

Op vakantie bij de boer: hoe leuk is dat? Boeren zijn belangrijk, en soms vergeten we dat. Zonder hen zou lekker fruit en lekkere groente niet in de supermarkt liggen. Wat boeren echter nog meer doen, kan je van dichtbij bekijken tijdens een kampeervakantie op de boerderij.

https://www.bedrock.nl/luxe-boederij-overijssel-mooirivier/

BoerenBed is namelijk een netwerk van boeren verspreid over het Verenigd Koninkrijk en Europa. Ook in Nederland kan je ze vinden. Op de boerderijen van BoerenBed kan je kamperen in tenthuisjes. Of je nou graag dichtbij het bos verblijft, aan de kust, of liever op een boerderij met paarden en pony’s: er is voor elk wat wils.

Terug naar de basis

Bij BoerenBed ga je terug naar de basis. Een groot huis of een tv zal je op de boerderijen niet vinden, maar toch hoef je luxe bij hen niet in te leveren. Comfortabele bedden, een ingerichte keuken en ruime accommodaties vallen wél onder die echte BoerenBed luxe.

Waar het bij BoerenBed ook om gaat is het genieten met elkaar zonder afgeleid te worden door bijvoorbeeld Whatsapp berichtjes. Je bent bij BoerenBed dan ook volledig offline en internet en stroom is er niet. Zo ben je écht even samen, middenin de natuur.

Tenthuisjes

Nou hebben we de tenthuisjes genoemd, maar wat zijn dat dan precies? Eigenlijk gewoon houten huisjes met een dak van tentdoek, en een kleine open veranda. Zo heb je de gezelligheid van een tent en het comfort van een huisje. Alles is van hout, want natuurlijke materialen, daar houden we natuurlijk wel van.

7 dromerige vakantiehuisjes in de Nederlandse bossen

Die gezelligheid komt onder andere van olielampen en kaarsen in je huisje. Een houtkachel houdt je lekker warm, en dekbedden helpen nog een beetje extra. Alle spullen die je nodig hebt liggen al voor je klaar: pannen, handdoeken, bestek en meer. Wat we ook zeker niet mogen vergeten: op veel BoerenBed locaties kan je een hottub boeken naast je vakantiehuisje.

De mooiste kampeerlocaties

Misschien ben je nu dan ook benieuwd wat de beste BoerenBed locaties zijn om te verblijven.

1. De Kalverweide in Kallenkote, Overijssel

Bij deze gezellige melkveehouderij wonen meer dan 100 koeien, die dagelijks gemolken worden door de automatische melkrobot. Vanuit jouw huisje heb je goed zicht op de koeien, omdat je naast de wei kampeert. Naast koeien zijn er ook konijntjes, pony’s en lammetjes en als je zin hebt, kan je een bootje of een kano huren.

Bedrock ontdekt Nederland: kamperen tussen de tiny houses op de camping van Floortje Dessing

2. Mariahout in de Hei in Mariahout, Noord-Brabant

Wie wil dat nou niet: alpaca’s van dichtbij bekijken op deze alpaca boerderij in Noord-Brabant? Dat is niet het enige, want er zijn ook nog eens hertjes. ‘s Ochtends kan je de boer helpen de dieren te voeren en daarnaast is er genoeg te beleven, zoals het museum Vincentre over Vincent van Gogh. In de omringende bossen kan je lekker wandelen.

3. Hoeve Meskenwier in Akkrum, Friesland

Bij deze boerderij is aan waterpret geen gebrek. Varen, vissen, zwemmen of kanoën: het kan allemaal. In de buurt vind je het subtropisch zwemparadijs (leuk voor een regenachtige dag) of het Planetarium. Ook de kinderen komen op deze kampeerplek niks tekort, want het Avonturenpark is dichtbij.

Ben je nu ook overtuigd? Op hun website vind je nog meer plaatsen waar je kan verblijven en lekker even afscheid kan nemen van je telefoon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️