Rosa Bertram
Rosa Bertram Reizen 25 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Logeren in een natuurhuisje? Zoek via deze 5 websites

Jezelf helemaal onderdompelen in de natuur is wat ons betreft altijd een goed idee. We hoeven je vast niet te vertellen dat je er rustiger van wordt, zorgen in de natuur vanzelf je schouders afglijden en het dé plek is om jezelf weer helemaal op te laden van een drukke periode. Maar waar vind je zo’n pittoresk schattig natuurhuisje dat niet midden op een camping staat?

Het drukke stadse leven af en toe afwisselen voor een flinke portie natuur wordt steeds populairder. Team-meetings, romantische weekendjes, mini-retreats of gewoon in je eentje de rust op zoeken, met een vriend of vriendin of zelf met een hele groep: we zoeken massaal de natuur op.

En yup, dat kan óók gewoon binnen onze eigen landgrenzen. Wist je namelijk dat ons land tal van duurzame, ecologische en zelfvoorzienende toffe huisje telt? Tipitenten, natuurhuisjes, tiny houses en yurts: je vindt het allemaal op het Nederlandse platteland, aan de kust of middenin de bossen. Maar hoe vind je ze?

Waarom natuur een mens zo gelukkig maakt

Websites voor natuurhuisjes

Stoom afblazen in een huisje in natuur, zelf ben ik er groot fan van en kan het niet genoeg promoten. Hoewel een weekendje in de natuur ontzettend goed werkt wanneer je een drukke periode achter de rug hebt, is voorkomen natuurlijk altijd beter dan genezen.

Misschien is het beter om vaker wat rustmomenten in je leven in te plannen en je dagen zo in te delen dat je er niet constant van weg (lees: op vakantie) moet. Misschien is het fijn om vaker de natuur in te duiken of zelfs een weekje te werken vanaf een huisje? Alles is mogelijk!

Deze pop-up camping reist af naar wonderlijke plekken in ons eigen land

Maar de vraag is: waar vind je die huisjes? Het romantische idee van in een natuurhuisje slaapt is dat het ook echt in de natuur ligt, het liefst een beetje afgezonderd en off grid, zodat je niet midden op een camping belandt met krijsende kinderen om je heen.

We zetten de beste webistes voor natuurhuisjes op een rij:

1. Natuurhuisje.nl

Natuurhuisje.nl is misschien wel de meest bekende websites om een huisje in de Nederlandse natuur te vinden. De zoekmachine biedt een scala aan prachtige, bijzondere en afgelegen huisjes. Kleine huisjes voor een klein gezelschap maar ook voor grotere groepen vind je er.

Good to know: je vindt via deze website huisjes in Nederland, maar ook in de rest van Europa!

2. Eco-logies.nl

Ego-logies is een gloednieuw Nederlands platform waarop je kan zoeken naar mooie energie-neutrale huisjes in de natuur. Hoe tof? Vooralsnog staan er 50 eco-huisjes op de site (die officieel 31 maart 2021 start), maar aan het aanbod van duurzame huisjes wordt hard gewerkt zodat je straks super makkelijk duurzaam kan overnachten zonder te zoeken tot je een ons weegt. We like!

Hoe je op vakantie kunt gaan zónder je huis te verlaten

3. Micazu.nl

Van schattige boerderijen tot villa’s in het zonnige curacao: toegegeven, je moet even goed je zoekfilters instellen, maar ook via Micazu vind je Nederlandse pareltjes in de natuur. Van landelijke huizen tot huisjes aan het water: een handige website als je op zoek bent naar een natuurhuisje.

4. Airbnb

Natuurlijk kan ook Airbnb niet achterblijven, op de homepage kan je nu ook kiezen uit de meest spectaculaire huisjes pal in de natuur. ‘Houten(huisjes)’, ‘Unieke accomocaties’ en zelfs ‘Campers’ kan je aanvinken bij Airbnb. Van een eco-huisje op het strand tot een mini tiny house bij iemand in de tuin, je vindt het allemaal ook gewoon op bekende en gebruiksvriendelijke Airbnb.

Toffe (en duurzame!) reizen waarvoor je niet hoeft te vliegen

5. Bedrock Travel

In de rubriek Bedrock ontdekt Nederland en onder de categorie ‘Bedrock Travel‘ speuren we hoogstpersoonlijk de mooiste, meest mindful en natuurlijk duurzame locaties van het land en daar soms buiten op. Wij geloven er namelijk in dat je niet naar de andere kan van de wereld hoeft te vliegen om tot rust te komen.

Hier op BEDROCK delen we toffe campings, rondreizende yogastudio’s en leuke yoga- en surffestivals, gewoon allemaal in Nederland. Zo zie je maar dat er genoeg te ontdekken is in Nederland!

Luistertip!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️