Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Nieuws 9 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Dunkin’ Donuts komt met een reeks van 43 (!) nieuwe vegan donuts

Iedereen kent ze wel: de kleurrijke, feestelijke en vaak mierzoete donuts van Dunkin’ Donuts. In steeds meer Nederlandse steden vind je winkels die vol liggen met deze ronde guilty pleasures. Voor de vegan zoetekauwen onder ons is er nu goed nieuws: Dunkin’ Donuts komt namelijk met een scala aan vegan donuts. 

Het eerste land die deze vegan zoetigheden mag uitproberen is… Nederland. Lucky us!

Vegan Maple Drizzle

Ook al zou je het op het eerste gezicht niet zeggen, de meeste donuts zijn niet vegan helaas. Dit komt omdat ze vaak zuivel of dierlijke bewaarmiddelen bevatten. Dat moet anders, dachten ze bij Dunkin’ Donuts.

Daarom voegen zij nu niet één, maar wel 43 (!) verschillende veganistische donuts aan het assortiment toe. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de smaken Vegan Maple Drizzle, Vegan Lotus Sensation en Vegan Strawberry Biscuit.

Waarom kaas en melk eigenlijk nooit ethisch verantwoord kunnen zijn

Vanaf deze week kun je de veganistische donuts online bestellen en vanaf mei zullen deze ook in de Dunkin’ Donuts winkels te koop zijn.

Groeiende vraag naar veganistische voeding

Op de site van Dunkin’ Donuts is te lezen dat zij met deze nieuwe vegan donuts op de markt brachten, omdat er ontzettend veel vraag naar is. Eerder kwamen ook Kitkat en Bounty al met een vegan variant. Ook grote ketens als Mc Donalds en IKEA brengen voegen steeds meer veganistische producten aan hun assortiment toe.

Dit laat zien dat er een steeds grotere vraag is naar veganistische producten. Niet gek als je bedenkt dat veganistisch eten één van de manieren is om ons klimaat te redden. Hoe meer mensen er veganistisch eten, hoe minder zuivel er nodig is. En dat is een goede zaak, want de vee-industrie is namelijk verantwoordelijk voor 18 (!) procent van alle broeikasgassen.

Waarom we allemaal vaker plantaardig zouden moeten eten

Enthousiast geworden over de vegan donuts, maar ga je liever voor een variant waarvan je écht 100 procent zeker weet wat erin zit? Probeer dan eens dit recept voor deze vegan en sojavrije roze donuts. Smullen gegarandeerd!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️