Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Betere wereld 7 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Good News: er is een gloednieuw platform voor de beste klimaatdocu’s

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: een gloednieuw platform voor de beste klimaatdocu’s.

Het is het eerste wereldwijde streamingplatform met als enige onderwerp: de toekomst van onze planeet.

Interactieve streamingsdienst

Het nieuwe platform heet WaterBear Network en je kan er gratis (!) de beste klimaatdocumentaires bekijken. De streamingdienst heeft een interactief karakter, want elke keer als je een docu hebt gekeken kan je kiezen uit verschillende dingen om te doen.

Must see: de nieuwe documentaire van Patagonia ‘We the Power’

Zo kan je geld doneren aan een goed doel dat past bij de film die je hebt gekeken, het delen op social media of zelf vrijwilligerswerk doen. Het is dus echt de bedoeling dat dit platform mensen inspireert om iets, groot of klein, voor het klimaat te doen.

Denken over klimaatproblematiek

En wat is er zoal te zien op WaterBear? Eigenlijk alles, zolang het je maar aan het denken zet over de klimaatproblematiek. Kijk er bijvoorbeeld Africa’s Hidden Sea Forest bekijken, wat geproduceerd is door de zelfde makers als van het geweldige My Octopus Teacher.

Handig: de documentaires zijn verdeeld in vier thema’s (biodiversiteit, klimaat, circulaire economie en gemeenschap), zodat je extra veel kennis krijgt over een bepaald onderwerp.

Prince Harry lovend over WaterBear

Aan support heeft het nieuwe platform geen gebrek. Meer dan 80 grote NGO’s zoals Greenpeace en het WWF steunen de missie van WaterBear. Ook veel beroemdheden zijn lovend over het platform.

Zo zei prins Harry tegen de Engelse Vogue: ”Wat we nodig hebben zijn geen woorden maar daden. WaterBear gaat ervoor zorgen dat mensen ook echt in actie komen.” Ook model Lily Cole en actrice Maisie Williams zijn enthousiast over de nieuwe streamingdienst.

https://www.bedrock.nl/duurzaam-mode-platform/

Benieuwd geworden naar WaterBear? Je kunt je hier inschrijven en meteen de inspirerende klimaatdocu’s bekijken.

Bedrock Talks over klimaatverandering

Het is een feit: de wereldwijde temperatuur stijgt. In de afgelopen 30 jaar hebben we 50 procent van alle CO2 ooit uitgestoten. Daarom spraken we met Jelmer Mommers (klimaatjournalist bij De Correspondent) over klimaatverandering en hoe het er met onze wereld nu voorstaat. En als je nu spontaan in huilen uitbarst, no worries: dit is een verhaal met hoop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️