Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Psyche 16 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Documentaire Heal op Netflix neemt je mee in de genezende werking van je geest

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen series als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: ‘Heal’, een documentaire over de genezende krachten van je geest.

De documentaire Heal op Netflix is er één die je niet in koude kleren gaat zitten. Het is een film die ingaat op de krachten van je mind, want die is tot veel meer in staat dan waar je je in eerste instantie bewust van bent.

Documentaire Heal

‘Change your mind. Change your body. Change your life.’ Met deze slogan wordt in een notendop uitgelegd waar de documentaire over gaat. In de film zie je hoe director Kelly Noonan Gores op onderzoek uitgaat in de spirituele én medische wereld om ons de genezende krachten van de geest te laten zien.

Onze gedachten, de dingen die we geloven en onze emoties hebben samen een grote invloed op onze gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Maar diezelfde gedachtes en emoties hebben ook genezende krachten. Daardoor hebben we veel meer controle over onze eigen gezondheid en ons leven dat we vaak denken.

De kracht van de geest

Wat in de docu goed naar voren komt, zijn de grote krachten die onze geest heeft op ons eigen welzijn. En dan niet alleen op het sturen van je eigen gedachtes in de zin van mindfulness en meditatie, maar ook op je lichaam. Dit wordt uiteengezet door de briljante geesten van spirituele leiders en wetenschappers, maar ook aan de hand van echte verhalen van mensen die door het veranderen van hun mindset zichzelf hebben genezen.

Healing is iets wat een heel complex en persoonlijk ding is, maar het hoe en wat van het fenomeen wordt in de docu goed duidelijk. Aan de hand van de inspirerende en boven alles emotionele verhalen leer je hoe healing werkt, wat niet werkt en het waarom.

Deze ademhalingstechnieken zorgen voor een fysieke en emotionele healing

Onze mening over documentaire Heal

Eerlijk: ik keek met open mond de docu in één adem uit. Spreekwoordelijk dan hè, want een adem van 1 uur en 3 kwartier lijkt me lichtelijk overdreven. Zelf verdiep ik me steeds meer in de werking van spirituele krachten en vind het na het zien van deze documentaire allemaal nog net een stukje interessanter. Of ik het nu allemaal precies begrijp daargelaten, want het blijft voor mij een bijzonder fenomeen.

Een echte aanrader als je meer wilt weten over je gedachtes en wat er allemaal mee mogelijk is. Een no-go als je op spiritueel vlak ontzettend nuchter bent en bij het woord healing alleen al met je ogen rolt.

Helende krachten in de praktijk

Hoe dat healen precies in zijn werk gaat, blijft natuurlijk een beetje ongrijpbaar. Marissa heeft helende handen en in dit interview legt ze uit hoe dit voor haar werkt. Ook ging ik bij haar langs om zelf te ervaren hoe zo’n sessie in zijn werkt gaat.

Ook interessant: Wat is spiritualiteit nou eigenlijk echt?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️