Johan Stevens
Johan Stevens Psyche 16 feb 2019
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn 8 tekenen dat jij écht een mens bent (doe de test)

Ben jij altijd bezig met presteren? Voel je je onder druk gezet door alle succesverhalen op Facebook? En twijfel je daardoor wel eens wat het echt betekent om mens te zijn? Doe hier de test en bespreek de uitslag met al je (Facebook-)vrienden. Als je alle acht punten herkent ben je echt een mens, of je het leuk vindt of niet. Anders ben je misschien een eekhoorn.

Je twijfelt weleens of je door moet met je baan of dit project

… en je voelt je daar gestrest over. Als je dit weleens hebt, is er een kans dat je mens bent. Ga door naar de volgende punten. Als je de volgende punten niet herkent, ben je waarschijnlijk een stripfiguur.

Als je te veel gedronken hebt, denk je achteraf: waarom?

Je kunt nadenken over jezelf, dat is écht iets voor mensen. Je kunt piekeren (komen we zo op), maar je kunt je ook bewust worden van dat piekeren. Dat je je auto wegzet op het parkeerterrein en ineens denkt: ‘Hé, ik pieker, laat ik daar eens mee ophouden.’ Dan kan het zijn dat je 3 minuten later weer piekert en daar boos over wordt, maar daarna kun je dat ook ineens zien. ‘Hé, ik word boos omdat ik pieker. Hilarisch, eigenlijk.’ Heb je dit weleens? Dan ben je met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid mens.

Je hebt allerlei uiteenlopende gedachten in korte tijd

Bijvoorbeeld dat je je collega te lijf wil gaan midden in de kantoortuin, omdat hij iets zegt over een spelfout in een mailtje. Je denkt dat gelukkig niet echt elke dag, en die gedachte die verlaat jou ook meteen weer. 3 minuten later wrijf je een andere collega over z’n rug en haalt wat water voor hem, omdat hij je vertelde dat zijn zus erg ziek is. Je voelt een warm gevoel omdat je iets voor hem kunt betekenen. Supermenselijk.

Je hebt weleens een symfonie geschreven

Dat is echt iets voor mensen, een symfonie schrijven. Of in ieder geval heb je wel eens hartstochtelijk meegezongen met een megahit, dat telt ook. Naast dat we ontzettend domme fouten maken en ons meerdere keren aan dezelfde steen stoten, zijn we ook geniaal en briljant. Zó briljant dat we mensen kunnen raken met muziek. Of met liefde.

Dit vind je vast ook interessant: Moeite met opstaan? Zo word je een ochtendmens.

Je vindt het soms heel erg moeilijk om om hulp te vragen

Je ploetert en foetert, zweet en gromt een nacht door achter je MacBook. De straat is stil en donker, maar je gaat toch door, terwijl het eigenlijk niet meer gaat. En als iemand vraagt: ‘Hoe is-ie?’ Dan zeg je: ‘Ja, prima. Druk.’ En je glimlacht als een volleerd acteur. Laat die Oscar maar komen. Heb je dit weleens? Dan ben je net een mens.

Last van stress? Deze anti-stress tips helpen je om rustig te blijven

Je staat weleens in de supermarkt naar een ander te staren

… en dan heb je plots allerlei hitsige gedachten over diegene. In je fantasie druk je diegene tegen de schappen, jullie kussen woest en trekken onbezonnen elkaars kleren van het lijf, terwijl de potjes vier-seizoenenjam om jullie heen op de grond kapot kletteren. Who cares? Heb je dit weleens? Heel menselijk. Super. Ga zo door.

Je hebt weleens iemand heel erg liefgehad – écht liefgehad

Of je hebt dat nu, as we speak. Zo lief dat je ervan moet zuchten.

Je hebt soms onhandige angsten of gevoelens die niet overgaan

Je voelt bijvoorbeeld steeds een onredelijke razernij in je opkomen als iemand even wat kritiek heeft. Of je hebt vaak het gevoel dat mensen tegen je zijn, of durft niet duidelijk te zeggen waar het op staat als je voor je manager staat. Of je bent bang om met de trein te gaan, of je checkt voor de dertigste keer in een uur Facebook, terwijl je weet dat je…

Heb je dit weleens? Herken je je in alle acht de punten? Dan ben je een mens. Van harte gefeliciteerd. Loop nu naar je collega, je medewerker, je beste vriend of iemand in de tram naast je en overleg alle punten met hem of haar. Als je zeker weet dat dit een mens is, dan zal hij of zij knikken van herkenning. Doet hij dit niet, dan is hij waarschijnlijk een stripfiguur.

Johan Stevens is de bedenker van Hello Humanity en organiseert events om mensen te inspireren relaxter te zijn met zichzelf (en de ander). Download gratis het e-boekje Hoe Overleef Ik Mijzelf?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️