Marloes Graat
Marloes Graat Psyche 4 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Wat betekent het als kristallen of edelstenen breken?

Je hebt al een tijdje een mooie kristal op je nachtkastje, in je yogahoek of op een altaartje liggen. Je gebruikt ze bij het mediteren, affirmeren en om een intentie voor de dag te zetten. Maar dan opeens is de kristal gebroken. Hoe kan dit en wat is de betekenis achter een gebroken kristal? Voormalig scheikundeleraar en kristallenexpert Hibiscus Moon legt uit wat gebroken kristallen betekenen.

Geen zorgen: een gebroken kristal betekent niet dat je er één hebt gekocht van slechte kwaliteit of dat er negatieve dingen gaan gebeuren in je leven.

6 kristallen om jezelf mee te beschermen tegen negatieve energie

Maar we snappen dat het een verontrustend gevoel kan geven als er opeens een stukje van je kristal is afgebroken, terwijl het de dag ervoor nog één stuk was.

Hibiscus Moon is 15 jaar scheikundeleraar en afdelingshoofd op een middelbare school geweest, voordat ze de Hibiscus Moon Crystal Academy opzet.

Haar fascinatie voor scheikunde en onderwijs komt samen in het doorgeven van kennis over hoe kristallen werken en wat ze allemaal voor je kunnen doen.

Wetenschappelijke verklaring

Volgens Moon kunnen er verschillende redenen zijn waarom je kristal of edelsteen breekt. Allereerst de meest voor de hand liggende: het betekent niks. Het kan gewoon de wetenschap en natuur zijn waardoor een stuk kristal is afgebroken.

https://www.bedrock.nl/kracht-van-kristallen-hanneke-peeters/

Daarnaast breken kristallen sneller af bij een thermische schok. Dit houdt in dat ze in aanraking komen met een extreem hete en daarna extreem koude omgeving of andersom.

Kristal breekt door hoge energie

Maar soms breekt een kristal ook zonder uitleg en dan is het goed om te kijken naar energie. Als voorbeeld geeft Moon een zanger die het wijnglas verbrijzelde met zijn stem. Hoe kan een wijnglas breken door het geluid van een zanger?

Moon legt uit: “De trillingsfrequenties ven een wijnglas en de geluidsfrequenties van de zanger waren perfect op elkaar afgestemd. Hierdoor ontstond een derde resonantieveld van meer energie en dat heeft ervoor gezorgd dat het wijnglas is gebarsten.

Hetzelfde kan gebeuren bij jou thuis wanneer een kristal breekt. De trillingsfrequentie van een kristal synchroniseert dan met de frequentie in de omgeving.”

Gebroken kristallen werken nog steeds

Goed om te weten: een kristal stopt niet met werken als er een stukje is afgebroken. Het is dus niet nodig en zonde om dat stukje weg te gooien. Is je kristal vaker dan één keer gebarsten?

6 manieren om je kristallen op te laden en te reinigen (voor nieuwe energie)

Volgens Moon is het dan misschien tijd om na te denken of de kristal zijn werk voor jou heeft gedaan. Misschien is het een teken om het afgebroken stuk kristal cadeau te doen aan een goede vriend of vriendin die het harder nodig heeft dan jij.

Kristal opnieuw opladen

Voordat je het stuk weggeeft is het goed om de kristal een kleine, welverdiende break te geven. Het kan namelijk zijn dat de trillingsfrequentie van de kristal is veranderd doordat het is gebroken.

Hoe je dat doet? Je kunt een meditatie doen met de gebarsten kristal en het bedanken voor wat het voor jou heeft gedaan.

Dan kun je kristal weer opladen door het een maand in de grond te begraven. Onthoud wel goed waar je dit hebt gedaan en markeer deze plek of maak er een foto van.

Een in tweeën gebroken kristal hoeft dus niks ernstigs te betekenen, maar misschien is het tijd om de energie te delen met een goede vriendin. Zo kun je allebei intunen en de good vibes van de kristal met elkaar delen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️