Body 4 jul 2017 Josephine Kay

Zo houd je een avocado 6 maanden vers (geen grap)

Een rijpe avocado vinden is soms lastig. Maar als je er eentje hebt, voel je euforie alom. De volgende dag snijd je vrolijk je avocado doormidden voor je salade, en shock, horror hij is helemaal sompig en bruin. Er is een fine line tussen een avocado die perfect rijp is, en eentje die té rijp is.

Maar hoe kun je een avocado langer bewaren? Op Mind Body Green vonden we een handige oplossing voor het avocado-probleem.

Vries ‘m in!

Er zijn twee manieren waarop je het kunt doen: of gepureerd of in halfjes.

  1. Was de avocado (inclusief het schil)
  2. Snijd de avocado doormidden en pel
  3. Als je besluit om ‘m te halveren, wikkel dan beide helften apart (zonder pit) in aluminiumfolie, doe ze daarna in een plastic zakje en leg ze in de vriezer. (Vergeet niet de datum op het zakje te schrijven)
  4. Als je ‘m wil pureren, pureer je de avocado met een klein beetje citroen- of limoensap. Daarna stop je het in een plastic zakje die dicht kan of in een luchtdichte plastic bakje.
  5. Avocado kun je vijf tot zes maanden bevroren bewaren. Om te ontdooien haal je de avocado 12 tot 24 uur voordat je ‘m wil gebruiken uit de vriezer en plaats je ‘m in de koelkast. Of, je kunt de avocado ook een uur op kamertemperatuur laten ontdooien.

Enige keerzijde is dat de avocado minder lekker is dan wanneer je het vers consumeert. De avocado is nog perfect voor een guacamole of door een salade. Maar zo uit het vuistje, kun je beter niet doen.

Meer lezen

Hier vind je een heerlijk recept voor vegan Twix.

Meer verhalen zoals deze? Let's keep in touch!

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt

Reageer op artikel:
Zo houd je een avocado 6 maanden vers (geen grap)
Sluiten