Josephine Kay
Josephine Kay Voeding 5 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Zo houd je een avocado 6 maanden vers (geen grap)

Een rijpe avocado vinden is soms lastig. Maar als je er eentje hebt, voel je euforie alom. De volgende dag snijd je vrolijk je avocado doormidden voor je salade, en shock, horror hij is helemaal sompig en bruin. Er is een fine line tussen een avocado die perfect rijp is, en eentje die té rijp is. Maar hoe kun je een avocado langer bewaren? Op Mind Body Green vonden we een handige oplossing voor het avocado-probleem.

Vries ‘m in!

Er zijn twee manieren waarop je het kunt doen: of gepureerd of in halfjes.

  1. Was de avocado (inclusief het schil)
  2. Snijd de avocado doormidden en pel
  3. Als je besluit om ‘m te halveren, wikkel dan beide helften apart (zonder pit) in aluminiumfolie, doe ze daarna in een plastic zakje en leg ze in de vriezer. (Vergeet niet de datum op het zakje te schrijven)
  4. Als je ‘m wil pureren, pureer je de avocado met een klein beetje citroen- of limoensap. Daarna stop je het in een plastic zakje die dicht kan of in een luchtdichte plastic bakje.
  5. Avocado kun je vijf tot zes maanden bevroren bewaren. Om te ontdooien haal je de avocado 12 tot 24 uur voordat je ‘m wil gebruiken uit de vriezer en plaats je ‘m in de koelkast. Of, je kunt de avocado ook een uur op kamertemperatuur laten ontdooien.

Enige keerzijde is dat de avocado minder lekker is dan wanneer je het vers consumeert. De avocado is nog perfect voor een guacamole of door een salade. Maar zo uit het vuistje, kun je beter niet doen.

Lees ook: Shocking: avocado’s zijn niet helemaal vegan

Dr. Jean – The Guacamole Song

Original Video: https://youtu.be/MFmr_TZLpS0?t=3m4s Verse of Dr Jean’s song Banana Dance. All rights to her.

Wist je dat je al deze producten kan invriezen en zo veel voedselverspilling kan voorkomen?

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️