Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Nieuws 18 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Shocking: avocado’s zijn niet helemaal vegan

Dat bepaalde producten zoals vlees, zuivel en eieren verboden terrein zijn voor veganisten, wisten we natuurlijk al lang. Het was dan ook shocking news nu blijkt dat avocado’s helemaal niet vegan zijn! Hoe kan dat?

Nee, je leest het niet verkeerd. De vrucht is niet vegan proof. Dat bleek vorige week uit de populaire quiz QI op BBC. En niet alleen avocado’s blijken niet vegan te zijn, ook amandelen, kiwi’s, kersen, broccoli en komkommers werden in het rijtje genoemd.

Veganisme: dit is alles wat je wilt weten over veganistisch eten

Avocado’s niet vegan?

Slecht nieuws voor alle vegans onder ons dus. De vrucht zou niet bestaan zonder bijen. Het verbouwen van de plant is een moeizaam proces en daarom worden de bijen ingezet.

De bijen worden op vrachtwagens door het hele land vervoerd. Dit wordt ook wel migrerende bijenteelt genoemd. Vervolgens worden de bijen (tijdelijk) aan het werk gezet op de avocado plantages. Dit gaat niet helemaal natuurlijk dus.

avocado's, vegan, onderzoek

The Vegan Society

Plant Based News schreef een stuk over deze ontdekking en vroeg de Britse organisatie The Vegan Society om hun reactie. Woordvoerster Dominika Piasecka had het volgende te zeggen:

“Vegans proberen het gebruik van dieren zoveel mogelijk te vermijden, maar helaas is het niet mogelijk om alle verwoesting van dieren tegen te gaan in deze tijd. Vegans leveren een enorme bijdrage aan het verminderen van dierenleed en dragen bij aan een beter klimaat. Iedere verandering in landbouw die dit steunt, verwelkomen we.”

Dus de keus ligt bij jou. Wil je nog steeds avocado op je brood? Lekker doen. Het is nog altijd beter dan een broodje met avocado en bacon!

Meer lezen over vegan?

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

metronieuws

Reageer op artikel:
Shocking: avocado’s zijn niet helemaal vegan
Sluiten