Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Verzorging 26 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Last van stress? Deze anti-stress tips helpen je om rustig te blijven

4 x de beste anti-stress tips

In onze huidige samenleving komen er zoveel signalen op ons af dat we, vaak onbewust, constant gestrest zijn. Hoog tijd om hier wat aan te veranderen. Stress is goed, maar teveel stress is nergens goed voor. Deze 4 tips helpen je met het verminderen van je stress:

Yoga

Dat yoga goed is voor lichaam en geest, dat wist je waarschijnlijk al. En daarom is het ook niet heel vreemd dat yoga in dit lijstje staat. Maar het is niet de bedoeling dat je uiteindelijk ook nog eens streng voor jezelf bent op die mat. Het gaat natuurlijk om ontspanning dus ga niet voor die perfecte stretch.

Niets doen is ook een optie

Anno 2018 zit het zo in ons systeem dat we continu bezig zijn. En dat is helemaal niet goed voor ons. Het is belangrijk om af en toe wat tijd voor jezelf te maken om, nou ja eigenlijk even helemaal niks te doen. We laden onze ‘accu’ op door juist even helemaal niks te doen.

Deze dingen kun je gemakkelijk in je eentje doen (probeer het gewoon een keer)

Maak een to-do lijstje

Zit je hoofd vaak helemaal vol met van alles en nog wat dat je nog moet doen? Dan is het handig als je voor jezelf een to-do lijstje maakt. Je hoofd is leeg (en toch ga je niks vergeten, want je hebt ‘t opgeschreven) en zo heb je ook een overzicht van de taken die je echt moet doen en de taken die dan toch wat minder belangrijk zijn.

Ga (meer) sporten

Persoonlijk heb ik het niet heel erg met sporten (wist je dat je er zelfs allergisch voor kan zijn?). Maar het is echt belangrijk om te doen. Het is namelijk niet alleen fysiek goed voor je, maar ook mentaal. Eigenlijk hetzelfde verhaal als met yoga. Zodra je bijvoorbeeld aan het hardlopen bent, maak je je hoofd leeg. Of maak een heerlijke wandeling door de natuur, een uurtje forest bathing doen wonderen!

Meer lezen over stress?

Inhoud

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️